20.3 C
De Bilt

Partijen ondertekenen horecaconvenant 2021 – 2024 ‘Samen uit, veilig thuis’

Op maandag 4 april 2022 is het horecaconvenant 2021-2024 door verschillende horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, de politie Zuidoost Fryslân en burgemeester André van de Nadort van de gemeente Weststellingwerf getekend in de raadszaal van het gemeentehuis van Wolvega. In dit convenant staan afspraken die moeten zorgen voor een gezelliger, veiliger en aantrekkelijk uitgaansleven in de gemeente Weststellingwerf.

Wat staat er in het horecaconvenant?

Met het ondertekenen van het convenant zien deze partijen het belang van een veilig uitgaansleven in Weststellingwerf. Ze binden zich aan verschillende maatregelen om hier samen aan te werken. Ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid. De maatregelen gaan onder andere over het tegengaan van bovenmatig alcohol- en drugsgebruik, geweld, overlast, vernielingen en het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.

Wat is het doel van het convenant?

Het doel van het horecaconvenant is om samen te zorgen voor een nog prettiger, nog veiliger en nog beter beheersbaar uitgaansleven in Weststellingwerf. En daarnaast de overlast van het uitgaanspubliek tot een minimum te beperken.

Evaluatie convenant 2019-2021

Bij de evaluatie van het convenant van 2019 – 2021 overheerst bij alle deelnemers tevredenheid over de afspraken in het horecaconvenant. Het horecaconvenant is daarom verlengd en heeft nu een looptijd van vier jaar. Eerder was twee jaar gebruikelijk. Sommige afspraken zijn opnieuw aangepast. Zo gelden er sinds 26 juni 2021 bijvoorbeeld nieuwe, aangepaste toelating- en sluitingstijden. Andere afspraken uit het horecaconvenant blijven onveranderd.

De partijen bekijken de maatregelen en afspraken elk jaar en passen dit aan als het nodig is. Ondanks de lagere looptijd van vier jaar, blijven alle deelnemers het convenant evalueren tijdens het jaarlijkse horecaoverleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio