13.8 C
De Bilt

Onderzoek gemeentelijke dienstverlening Weststellingwerf van start

Weststellingwerf – Deze week start een groot onderzoek naar de dienstverlening van de gemeente Weststellingwerf. De gemeente wil weten hoe inwoners, ondernemers en organisaties kijken naar het contact met de gemeente. Met de uitkomsten wil de gemeente de (toekomstige) dienstverlening nog beter afstemmen op de wensen en verwachtingen. Onderzoeksbureau Enneüs voert het onderzoek in opdracht van de gemeente uit.

Waarom een onderzoek naar de dienstverlening?

Gemeente Weststellingwerf werkt samen met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van lokale organisaties aan de ontwikkeling van de samenleving. Op verschillende momenten, manieren en over veel verschillende onderwerpen is er contact met de gemeente. Hierbij is digitalisering, onder meer door Corona, een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De gemeente wil graag weten wat inwoners, ondernemers en organisaties bij dienstverlening belangrijk vinden. Gemeente Weststellingwerf is ervan overtuigd dat de perfecte samenwerking alleen mogelijk is, wanneer duidelijk is wat we van elkaar verwachten en wat we als gemeente daarvan waar kunnen maken.

Hoe vindt het plaats?

Iedereen uit Weststellingwerf kan meedoen met het onderzoek. De online vragenlijst is vanaf maandag 9 augustus tot en met zondag 5 september 2021 te vinden op www.weststellingwerf-onderzoek.nl. Om zoveel mogelijk reacties binnen te krijgen, deelt de gemeente deze link via verschillende kanalen. Een willekeurige groep adressen ontvangt een uitnodiging per post. Zij kunnen de vragenlijst ook schriftelijk invullen. De schriftelijke vragenlijst is ook in het gemeentehuis verkrijgbaar. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk bureau Enneüs uit Groningen. De gemeente weet dus niet wie welke antwoorden heeft gegeven.

Wat gaat de gemeente met de resultaten doen?

De resultaten geven inzicht in de verwachtingen en (digitale) wensen die inwoners, ondernemers en organisaties hebben als het gaat om dienstverlening. De gemeente gaat de resultaten verwerken in een nieuw beleidsplan voor de dienstverlening. De resultaten bepalen wat belangrijke uitgangspunten zijn en met welke thema’s (medewerkers van) de gemeente concreet aan de slag gaat.

QR-code

Onderstaande QR-code kan ook gebruikt worden om direct naar het onderzoek te gaan.

QR code
QR-code gemeente Weststellingwerf (©)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio