22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Scholieren en ouders leren omgaan met geld in de Week van het Geld in periode van 22 tot en met 26 maart

Hoorn – Tijdens de Hoornse Week van het Geld besteden scholen ook aandacht aan het leren omgaan met geld via een lespakket, gaat wethouder Kholoud al Mobayed binnenkort met scholieren in gesprek en stellen leerlingen van basisschool de Wingerd kritische geldvragen aan demissionair minister van Financiën Wobke Hoekstra.

Activiteiten

De Week van het Geld is een jaarlijks terugkerende projectweek in het basisonderwijs. In deze editie van de Week van het geld doen ook scholieren uit het vo en het mbo mee. Dit jaar worden online gastlessen op scholen aangeboden door vooral financiële deskundigen en maatschappelijke organisaties. Maar er zijn ook leuke activiteiten voor thuis. Iedereen kan meedoen en de activiteiten via de website www.weekvanhetgeld.nl bekijken. In Hoorn doen ook bassischolen mee. Zij kregen een lespakket opgestuurd en werken samen met accountmanager Rondkomen Miranda Rood in het geven van voorlichting van zowel docenten als leerlingen en hun ouders.

Leren omgaan met geld is dé basis voor later

Van spaarpot tot bankrekening en van muntgeld tot pinpas. Er valt op het gebied van geld heel veel te leren en te begrijpen. Door op jonge leeftijd te leren omgaan met geld kunnen financiële problemen en valkuilen later worden voorkomen.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘Op tijd beginnen met educatie maakt mensen onafhankelijker en kan problemen voorkomen. Daarnaast bespreekt de gemeenteraad op dinsdag 23 maart de nieuwe beleidsvisie Rondkomen die voor vier jaar wordt vastgesteld. In deze beleidsvisie, die tot stand is gekomen met hulp van netwerkpartners en ervaringsdeskundigen, speelt voorlichting en preventief (samen)werken aan een gezonde financiële basis voor inwoners een grote rol. Ook zetten wij ons de komende jaren in om het taboe op het hebben van schulden en hulp zoeken te doorbreken.’

Geen schulden maken kun je leren!

In Hoorn zijn er diverse activiteiten. Money Start verzorgt op 22 maart lessen op de Praktijkschool. Money Start zet zich in voor een financieel gezonde toekomst voor jongeren: van lesprogramma’s tot coaching en ondersteuning van professionals.
De bibliotheek geeft bij elke afhaaltas met kinderboeken een Week van het Geld Dagobert Duck-blad cadeau.

Op 25 maart is de kinderpersconferentie met demissionair minister van Financiën Wobke Hoekstra en YouTuber Dylan Haegens. Groep 8 van basisschool De Wingerd is deelnemer en stelt kritische vragen aan de minister.
Wethouder Al Mobayed gaat daarnaast binnenkort in gesprek met leerlingen over hoe zij hun financiële toekomst zien zonder schulden. Alle geplande gastlessen zijn door het hoge aantal coronabesmettingen in Hoorn tot nader orde uitgesteld of vinden digitaal plaats als dat kan.

leren
gemeente Aalsmeer

Campagne Geldzorgen

De afgelopen twee maanden is er extra aandacht geweest voor de ervaringen van inwoners met geldzorgen. Zij vertellen samen met de deskundige van 1.Hoorn hoe het praten over geldzorgen en het zoeken van hulp heeft geleid tot een oplossing. In Hoorn vinden we het belangrijk dat we elkaar helpen met zorg en ondersteuning dichtbij waar dat kan en met professionele hulp als dat nodig is. Heeft u geldzorgen of is er iemand in uw omgeving die geldzorgen heeft? Kijk op www.hoorn.nl/zorgdichtbij om te lezen hoe u aan de slag kunt gaan. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 252 200.

Leren
1820796 / Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio