14.7 C
De Bilt

Koggenland en Ouwehand tekenen voor woningbouw in Avenhorn én Ursem

Maandag 15 april tekende wethouder Rosalien van Dolder van gemeente Koggenland samen met Martin Ouwehand, algemeen directeur van Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen de koop-ontwikkel-realisatie overeenkomsten voor nieuwbouwplannen in Het Veer (Avenhorn) en De Tuinen (Ursem). Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen won eerder twee aanbestedingen die in totaal 83 nieuwe woningen gaan opleveren. Deze woningen krijgen vele duurzaamheidstoepassingen als PV-panelen, bodemwarmtepompen en natuurinclusieve maatregelen als sedum daken, groene gevels en (vogel)nestkasten. Naar verwachting start de verkoop van beide projecten in juni en de bouw begint eind dit jaar.

Het Veer

In Het Veer Avenhorn worden 26 woningen gerealiseerd door Ouwehand. Het project bestaat uit tien appartementen, vier twee-onder-een-kapwoningen en twaalf sociale huurwoningen die bestemd zijn voor het Gemeentelijk Woningbedrijf. In het Veer worden hiernaast nog 17 woningen ontwikkeld door een zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) Avenhorn de Goorn en 1 vrije kavel wordt verkocht door de gemeente.

De Tuinen in Ursem

In de Tuinen deel 2 Ursem worden 57 woningen gerealiseerd door Ouwehand. Het project bestaat uit rug-aan-rug woningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en één vrijstaande woning. In dit project worden zes sociale huurwoningen gebouwd die bestemd zijn voor het Gemeentelijk Woningbedrijf. In De Tuinen worden hiernaast nog 8 woningen ontwikkeld door CPO de Tuinen en er worden 6 vrije kavels verkocht door de gemeente. Tevens is er ruimte in de nieuwbouwontwikkeling voor Bij anders, een woonvorm voor jong volwassenen met een beperking.

Algemeen directeur Martin Ouwehand en wethouder Rosalien van Dolder
Algemeen directeur Martin Ouwehand en wethouder Rosalien van Dolder – Foto: gemeente Koggenland

Aanwinst voor Koggenland

Wethouder Rosalien van Dolder: “Deze duurzame woningen zijn een absolute aanwinst voor Koggenland. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze ontwikkelingen, waar voor elk wat wils tussen zit. Met een uitstraling die naadloos aansluit op de ruimtelijke kwaliteit in onze gemeente.”

Algemeen directeur Martin Ouwehand: “Wij zijn verheugd dat wij voor zowel het project in Avenhorn als het project in Ursem het vertrouwen van de gemeente hebben gekregen om de bestaande kernen verder te versterken met de gewenste nieuwbouw. Middels deze ontwikkelingen, met ook aandacht op het gebied van natuurinclusiviteit en duurzaamheid, streven wij naar een succesvolle toepassing hiervan in goede samenwerking met elkaar om hiermee te komen tot een duurzame en toekomstbestendige invulling van deze projecten”

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van Het Veer Avenhorn? Schrijf u dan in als geïnteresseerde via www.hetveer-avenhorn.nl/. Voor meer informatie en inschrijven voor De Tuinen Ursem kunt u terecht op www.detuinen-ursem.nl/. Overige informatie over bovenstaande projecten en andere nieuwbouwprojecten binnen gemeente Koggenland vindt u op www.koggenland.nl/nieuwbouwprojecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio