10.8 C
De Bilt

Acacia in Krimpen aan den IJssel naar energielabel A+

Krimpen aan den IJssel – QuaWonen is volop bezig met het verduurzamen van woningen. Dit jaar gaat het om ruim 300 woningen. Acacia is een van de projecten: 58 woningen naar energielabel A+ dankzij isolatie van het dak en de muren, het plaatsen van triple glas en het installeren van mechanische ventilatie. Beter in Wonen voert dit project uit. 

Onderhoud én energiemaatregelen

Als een woning aan een onderhoudsbeurt toe is, is het handig om de woning meteen energiezuiniger te maken. QuaWonen is daar volop mee bezig. Gemiddeld gaat het om 300 woningen per jaar. Bewoners profiteren van een zeer comfortabele woning én hun energielasten dalen.

Project Acacia

In project Acacia stemde 100% van de bewoners in met de energiemaatregelen. Na het behalen van energielabel A+ is de woning veel beter geïsoleerd en besparen bewoners flink op hun energierekening. De werkzaamheden worden per blok uitgevoerd, begin 2019 zijn alle woningen klaar.

Proefwoning: 4 juli opening

Beter in Wonen heeft speciaal voor de bewoners van Acacia een proefwoning ingericht. Hier zien bewoners hoe hun woning er na de uitvoering van de energiemaatregelen uit komt te zien. Op 4 juli vindt er een feestelijke opening plaats van de proefwoning. Alle bewoners zijn welkom om een kijkje te komen nemen en worden rondgeleid door Beter in Wonen en QuaWonen. De proefwoning is ook beschikbaar voor bewoners tijdens de werkzaamheden aan hun woning.

Beter in Wonen

Aannemer Willems Vastgoedonderhoud voert met Feenstra Installatietechniek de werkzaamheden uit. Zij werken samen met VRP architecten, Twinstone voor bewonerszaken en I.D.E.A Nederland voor het energieadvies. Dit consortium Beter in Wonen heeft inmiddels al bijna 200 woningen voor QuaWonen verduurzaamd.

Energieambitie QuaWonen

QuaWonen streeft ernaar dat de woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal is. CO2-neutraal op woningniveau betekent dat de woning net zoveel energie produceert als nodig is voor verwarming, ventilatie, warm water en het huishoudelijke verbruik bij een gemiddeld gezin.
Sommige woningen zijn meteen CO2-neutraal te maken. Andere woningen, zoals project Acacia, worden eerst zeer energiezuinig gemaakt en in een tweede stap naar CO2-neutraal gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio