ChristenUnie wil zelfwoonplicht in Krimpen aan den IJssel

De ChristenUnie Krimpen aan den IJssel heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college voor het invoeren van de opkoopbescherming. Vanaf 1 januari 2022 krijgen gemeenten de mogelijkheid om een opkoopbescherming in te voeren in gewilde buurten. Hierdoor kunnen beleggers deze woningen niet meer kopen om vervolgens te verhuren. Starters en middeninkomens maken zo meer kans op een huis.

Opkoopbescherming

Buurgemeenten van Krimpen hebben het voornemen om deze opkoopbescherming in te voeren waardoor er bij de ChristenUnie zorgen zijn ontstaan dat beleggers uitwijken naar Krimpen aan den IJssel. “In Krimpen aan den IJssel is de woningnood voelbaar. Daar tegenover staat dat we ook genoodzaakt zijn om verplichtingen van het rijk met betrekking tot huisvesting uit te voeren en is er nagenoeg geen verdere bouwgrond beschikbaar”, aldus fractievoorzitter Reinier Cornet.

ChristenUnie wil meer woningen voor starters uit Krimpen zelf

De CU wil zorgen dat er meer gebouwd gaat worden voor starters zodat jongeren in Krimpen aan den IJssel kunnen blijven wonen en ze niet worden verdrukt door beleggers zonder binding met ons dorp.

Wij willen dergelijke ontwikkelingen voor zijn en gebruik maken van de opkoopbescherming. Het college is nu aan zet om de vragen te beantwoorden. De ChristenUnie is benieuwd of het college de wens van de ChristenUnie wil overnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img