25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Teleurstellend coalitieakkoord SGP, CDA, CU, PvdA, KrimpensBelang en VVD

Na 6 maanden van onduidelijkheid en tegenstrijdige berichten krijgen de Krimpenaren eindelijk duidelijkheid. Ondanks dat in die periode(s) diverse pogingen zijn gedaan om de VVD en/of KrimpensBelang en/of de PvdA (weer) aan boord te houden of te krijgen hebben de genoemde partijen een andere keuze gemaakt. Sinds eind april hebben de VVD, PvdA en KrimpensBelang besloten om samen met de SGP,CDA, CU, (6 partijen) een coalitie te vormen.

Op 26 juni presenteerden zij hun coalitieakkoord en op 2 juli installeren zij hun eigen nieuwe college en sturen zij hiermee 3 wethouders naar huis, waarmee zo’n € 600.000,– is gemoeid.

Nieuw coalitieakkoord

De nieuwe coalitie wil ‘Evenwichtig door de crisis’ heen, zoals zij haar coalitieprogramma ook noemt.

De lezers treffen in het akkoord geen (concrete) oplossingen aan om door de crisis heen te komen, het ontbreekt tevens op veel punten aan beleid en er zijn geen financiële gevolgen doorberekend. Wij troffen geen inbreng van inwoners, ondernemers of van de oppositiepartijen aan in het coalitieakkoord.

Geen evenwicht

Van evenwicht in de nieuwe coalitie lijkt ook geen sprake, niet alleen zijn de stem verhoudingen in de nieuwe coalitie – 7 om 5, maar ook het resultaat van de onderhandelingen stevig uit balans. De VVD, PvdA en KrimpensBelang delven duidelijk het onderspit,  zo ontbreekt het aan de standpunten en aan de verkiezingsbeloftes van bijvoorbeeld de VVD in het coalitieprogramma, daartegenover staat dat het coalitieprogramma juist vol met de bekende standpunten en gewenste maatregelen uit het verkiezingsprogramma van de SGP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio