25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Grote kruising Krimpen: start fase 2 op 10 augustus

Krimpen aan den IJssel – Van 10 tot en met 15 augustus wordt het deel van de Nieuwe Tiendweg tussen de Boerhaavelaan en de Grote Kruising volledig afgesloten voor al het verkeer. De tweede fase van de werkzaamheden aan de Grote Kruising start maandag 10 augustus 6.00 uur en eindigt op zaterdag 15 augustus 16.00 uur. De oversteek van de Van Ostadelaan naar de Boerhaavelaan blijft in beide richtingen wel open.

Omleidingen voor Grote Kruising

Tijdens fase 2 blijven ook de wisselstrook en het deel van de Nieuwe Tiendweg tussen de Boerhaavelaan en de Burgemeester Aalberslaan gesloten. De werkzaamheden zorgen voor meer autoverkeer op de N210. Er gelden tijdens de werkzaamheden omleidingsroutes voor autoverkeer, fietsverkeer en voetgangers. Informatie over de omleidingsroutes staat op www.degrotekruising.nl.

Verbreden wegdek Nieuwe Tiendweg en aansluiting op wisselstrook

Tijdens de afsluiting verbreedt de aannemer de bestaande weg. Ook vernieuwt hij het huidige wegdek en vinden er aanpassingen plaats aan de verkeersregelinstallatie en de openbare verlichting. In deze fase sluit de aannemer de fly-over en daarmee de nieuwe wisselstrook aan op de Nieuwe Tiendweg.

Wisselstrook blijft dicht tot en met 28 augustus

Ook in fase 2 blijft de wisselstrook afgesloten. Die afsluiting is nodig zodat de aannemer de nieuwgebouwde fly-over en op de Nieuwe Tiendweg op elkaar kan aansluiten.

Nieuwe Tiendweg fase 1 blijft dicht

Ondanks dat de aannemer werkt aan een nieuw deel van de Nieuwe Tiendweg, blijft ook de afsluiting van fase 1 van kracht. Dat houdt in dat de Nieuwe Tiendweg ook in fase 2 tussen de rotonde bij de Burgemeester Aalberslaan tot de kruising met de Boerhaavelaan tot en met 15 augustus volledig is afgesloten. In deze periode realiseert de aannemer een nieuwe voetgangers- en fietsoversteek tussen de Vincent van Goghlaan en Buys Ballotsingel.

Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes vanwege het project de Grote Kruising staat op www.degrotekruising.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio