13.6 C
De Bilt

Mogelijk explosief gevonden in loods Krimpen: twee aanhoudingen

Krimpen aan den IJssel – Rond 13.30 uur werd er melding gemaakt van een verdacht pakketje in een loods aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel. Na eerste controle door politie bleek het om een boodschappentas te gaan met een mogelijk explosief erin.

GRIP 1

Hierop werd de situatie naar een GRIP 1 opgeschaald, waardoor naast politie ook hulpdiensten als brandweer en ambulances werden opgeroepen. Naast de vele hulpdiensten op de weg, was er ook op het water hulp aanwezig van politie en Rijkswaterstaat.

Ontruiming

De Karwei en omliggende panden aan de IJsseldijk werden ontruimd en schepen werden tegengehouden en mochten niet doorvaren over de IJssel. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EODD) werd ter plaatse geroepen om de boodschappentas te onderzoeken.

Mogelijk vuurwerkbom

Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee jongens van 14 en 15 jaar opgepakt nadat ze de tas in een lege loods hadden achtergelaten. Het zou mogelijk om iets gaan dat met vuurwerk te maken kan hebben. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte vuurwerkbom. Nader onderzoek moet dit echter nog uitwijzen. Even na 15.30 uur werd er al iets teruggeschaald voor het incident.

UPDATE: 16.00 uur:

Situatie bij de werf weer veilig, rugzak met zwaar vuurwerk onschadelijk gemaakt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio