8.2 C
De Bilt

Persleiding door dijk in Krimpen geboord

Krimpen aan den IJssel – Een persleiding van ruim een halve meter diameter is met een enorme boor door de dijk heen geperst in Krimpen aan den IJssel. Het was een bijzonder moment vandaag toen de kop van de boor door de dijk heen kwam en werd opgegraven.

Ook vissen door de persleiding

Over enkele maanden kan het water vanuit de Hollandsche IJssel hier door de dijk stromen. “Het is mooi dat we een buis door de dijk kunnen boren waardoor we schoon water uit de Hollandsche IJssel in de sloten van Krimpen aan de IJssel kunnen laten stromen. Dan verbetert het water daar ook”, zegt hoogheemraad Agnes van Zoelen enthousiast. Om ervoor te zorgen dat vissen van polder naar rivier kunnen zwemmen, wordt de persleiding ingericht als vissluis. Vanuit de IJssel de polder in kunnen de vissen gewoon met de stroom mee zwemmen.

Zij betalen mee

Bovenstaande persleiding, de aanleg van een visvriendelijke pomp bij gemaal Krimpenerwaard en de inlaat die vorig jaar is gerealiseerd bij het fietspad aan het eind van de Tiendweg Oost in Ouderkerk aan den IJssel worden medegefinancierd door de Europese subsidie POP3: “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”. Rijkswaterstaat draagt bij aan de investering die nodig is voor vismigratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio