17.1 C
De Bilt

Scheepswerf IHC Krimpen sluit voor nu haar deuren en ontslaat 250 medewerkers

Krimpen aan den IJssel – Tegen alle verhoudingen in ontslaat scheepswerf IHC Krimpen 250 medewerkers en sluit tijdelijk de deuren. Dit meldt het AD vanmorgen. Hoewel in iedere branche er personeelstekort is en werk te over, heeft de scheepsbouw te kampen met een moeilijke periode. Zo gaat veel werk naar Aziatische concurrenten en raakt de orderportefeuille voor grotere schepen leeg. Alle activiteiten van de Krimpense vestiging worden nu ondergebracht bij IHC in Kinderdijk.

Scheepswerf IHC Krimpen op laag pitje

Helemaal dicht gaat IHC nog niet, want een klein groepje mensen moet zorgen dat ‘het spul niet vast komt te zitten’ en op het moment dat het weer kan, de boel snel weet op te starten. Maar dat hangt dan wel af of er weer nieuwe orders binnen komen. In ieder geval is er op dit moment een strijd tussen 3 partijen voor een miljardenorder van het ministerie van Defensie voor de bouw van onderzeeërs. IHC zit in een combinatie met één van die partijen. Het kan echter nog zeker een jaar duren voor bekend is wie de opdracht krijgt.

IHC Kinderdijk

Dat de huidige producties naar Kinderdijk gaan komt door praktische overwegingen. Zo is in de locatie Kinderdijk ook een metaalbedrijf aanwezig. Voor de ontslagen medewerkers, die vanmiddag zijn geïnformeerd, is het echter een hard gelag. Er is wel een goed sociaal plan voor hen. Daarnaast is er in andere branches genoeg vraag naar technisch personeel. Het is voor de scheepsbouwer echter wel te hopen dat er snel licht aan het einde van de tunnel komt. Als personeel eenmaal weg is, krijg je deze niet zo makkelijk terug tegenwoordig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio