15.7 C
De Bilt

SGP Krimpen met Arrèn van Tienhoven als lijsttrekker

Krimpen aan den IJssel – De ledenvergadering van de SGP Krimpen heeft Arrèn van Tienhoven aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Van Tienhoven: “De SGP staat bekend als christelijk, constructief en consistent. Graag zet ik mij samen met de andere kandidaten op onze lijst in voor de inwoners van Krimpen.

In goede handen

In ons verkiezingsprogramma IN GOEDE HANDEN staat hoe wij dat willen doen en wat onze speerpunten zijn.”
Van Tienhoven is sinds 2018 gemeenteraadslid in Krimpen aan den IJssel, en vanaf 2019 SGP fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij Commercieel directeur bij Arcadis. Nummer 2 op de lijst is Hugo van der Wal, sinds 2020 wethouder. Van der Wal is bekend door zijn inspanningen om de Wmo en de jeugdzorg betaalbaar te maken, zodat deze toegankelijk blijven voor degenen die dit nodig hebben.

Hij maakt dat karwei graag af in de volgende periode. Daarna volgen op de lijst de huidige fractieleden Adriaan van Beek, Anton Brand en Ronald Hogendoorn. Van Beek is werkzaam als medisch immunoloog in het LUMC. Brand is manager business control bij Constructif. Hogendoorn is directeur van de Krimpense Admiraal de Ruyterschool.

Nummers 6 tot en met 10 op lijst SGP Krimpen

De nummers 6 tot en met 10 van de lijst zijn nieuw. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Jaco Jacobs op nummer 6. Hij is teamleider bovenbouw havo op CSG Willem van Oranje in OudBeijerland. Aron van Nieuwkoop, nummer 7, werkt als arts op de spoedeisende hulp in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Voormalig rechercheur Hans de Vries werkt nu bij het ministerie van Defensie en staat op nummer 8. Nummer 9 Jan Snoeij is oprichter en eigenaar van de snelgroeiende startup 4Shipping. SGP-jongere en student rechten en filosofie
Justin Klerk completeert de top-10.

Schultink stopt als raadslid

Van Tienhoven is blij met de nieuwe lijst. “Onze fractie is gebaat bij het behoud van ervaring. De afgelopen periode werd de fractie uitgedund door de beëdiging van Marco Oosterwijk als wethouder in Ridderkerk, het vertrek van Bert-Jan Ruissen naar het Europees Parlement en vervolgens door het wethouderschap van Hugo van der Wal. Fractielid Paul Schultink wil na de huidige periode stoppen met het raadswerk. Hij is sinds 2010 deel van de SGP-fractie, sinds 2011 als raadslid, en na het vertrek van Ruissen nestor van de Krimpense raad.” Schultink bezet plaats 11 op de lijst en beschikbaar voor het overdragen van kennis aan de nieuwe
fractieleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio