20.7 C
De Bilt

Vanaf 2 mei kan € 800 energietoeslag in Krimpen worden aangevraagd

Vanaf 2 mei kan ieder huishouden met een lager inkomen de energietoeslag van €800 aanvragen. Dit geld geeft de regering voor de hoge kosten van energierekening. Een huishouden kan het geld in 2022 1 keer aanvragen. Krimpenaren kunnen de aanvraag doen bij IJsselgemeenten op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Inkomen bekend? Dan geen aanvraag!

IJsselgemeenten betaalt de energietoeslag aan veel huishoudens automatisch. Dit kan omdat de gemeente het inkomen kent. Zij hoeven de toeslag dan niet meer aan te vragen. Eind maart kregen al ruim 2.100 huishoudens de toeslag. Dit waren huishoudens met een uitkering of bijzondere bijstand voor bewindvoering van IJsselgemeenten. Op 29 april krijgen de laatste mensen uit deze groep het geld op hun rekening. Dan krijgen ook de andere mensen met bijzondere bijstand of aanvullende inkomensondersteuning (AIO) op hun AOWpensioen van de Sociale Verzekeringsbank de €800 op hun rekening.

Wel zelf aanvragen

Andere huishoudens moeten zelf de toeslag aanvragen. Dit zijn mensen met een WW-uitkering, een laag inkomen uit werk of een eigen onderneming. De gemeente kent namelijk hun inkomen niet. Aanvragen kan vanaf 2 mei tot en met 31 december 2022 via www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag. Hier staan ook de voorwaarden. Dit kan digitaal en met een formulier. Het formulier staat op de website. Ook kunnen mensen het formulier bij de informatielijn van IJsselgemeenten aanvragen. Dit kan via mailadres socialezaken@ijsselgemeenten.nl of bel: (010) 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur).

‘Gebruik de energietoeslag voor de energierekening’

Wethouder Anthon Timm van Armoedebeleid is blij. “Ik ben blij dat mensen de energietoeslag krijgen of kunnen aanvragen. Het is goed is dat wij mensen op deze manier kunnen helpen. De toeslag is voor het betalen van de hoge energierekening door de stijgende energiekosten. Ook kunnen Krimpenaren met een laag inkomen de toeslag bewaren voor de jaarafrekening.”

Hulp bij de aanvraag en geldzorgen

KrimpenWijzer kan helpen bij de aanvraag. Ook als inwoners hun rekeningen niet kunnen betalen of schulden hebben. Zij kunnen contact opnemen met KrimpenWijzer via mailadres info@krimpenwijzer.nl of telefoonnummer: (0180) 51 75 90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio