1.6 C
De Bilt

Bugeliste Freke Elzinga wint 3e prijs bij Prinses Christina Concours

De 16-jarige Freke Elzinga uit Buitenpost is in de prijzen gevallen na haar deelname aan het Prinses Christina Klassiek Concours in regio Noord. De jonge bugeliste won de 3e prijs bij de regiofinale van de bekende klassieke muziekcompetitie. Tijdens de finale, gehouden in het Prins Claus Conservatorium in Groningen, traden in totaal zes jonge klassieke musici op.

Freke Elzinga

Freke Elzinga deed mee in de 2e categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar). Burgemeester Schuiling van Groningen woonde de finale bij en reikte de prijzen uit. Freke wint een optreden op het Oranjewoud Festival. De 14-jarige violist Quinten van Brummen, de 19-jarige pianiste Kateryna Pavlenko en de 20-jarige zanger Oliver Kemler werden door de jury geselecteerd voor de halve finale.

thumbnail?sz=w1920&id=1A jSb620zlb4YDDNKfEC1XS13u0A1ugL
Bugeliste Freke Elzinga. Foto:MajankaFotografie

De selecties vonden plaats op vrijdgavond en zaterdag. Deelnemers kwamen onder andere uit Buitenpost, Franeker, Groningen, Leeuwarden, Mûnein, Haren en Zuidhorn. De Nationale Halve Finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden, gevolgd door de Nationale Finale op 12 mei in Amare Den Haag.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten verder te ontwikkelen. Ook deelnemers die de regiofinale niet bereiken maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy, een speciaal ontwikkelingstraject met lezingen, workshops en meer.

Met de regioconcoursen biedt het Prinses Christina Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Groningen is het derde van zes regioconcoursen in heel Nederland. In 2024 zijn de selecties van het Compositie Concours samengevoegd met de regioselecties van het Klassiek Concours. Na afloop van de zes regioweekenden wordt bekendgemaakt welke componisten door zijn naar de compositiefinale, dit najaar in Den Bosch. 

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op www.christinaconcours.nlFacebook of Instagram via @pcconcours

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio