Informatieve sessie over Doordecentralisatie maatschappelijke zorg

Katwijk aan Zee Op donderdag 7 oktober is er tussen 20.30 en 21.15 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over Doordecentralisatie maatschappelijke zorg. Landelijk gezien is een splitsing ontstaan in het tijdpad voor het doordecentraliseren van maatschappelijke zorg. Dit wordt om inhoudelijke én financiële redenen in Holland Rijnland onwenselijk geacht. Met een eigen verdeelmodel is het mogelijk om met ingang van 1 januari 2023 de middelen en taken voor Beschermd Wonen én Maatschappelijke Opvang op een verantwoorde manier over te dragen vanuit de centrumgemeente.

Meepraten over doordecentralisatie

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over Doordecentralisatie maatschappelijke zorg en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 28 oktober en neemt de gemeenteraad op 18 november een besluit.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302.

De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img