Vanaf 1 mei alleen met pin betalen in het gemeentekantoor

Teylingen – Per 1 mei gaat de gemeente Teylingen volledig over op pinbetalingen. Teylingen is een vooruitstrevende en vernieuwende gemeente; betalen met pin hoort daarbij. “Om de toegankelijkheid van overheidsdiensten voor alle inwoners te waarborgen, leveren we maatwerk wanneer een klant door een bijzondere omstandigheid niet met pin kan betalen. We willen voorkomen dat kwetsbare inwoners worden uitgesloten” aldus Arno van Kempen, wethouder Dienstverlening.

Factuur

Klanten in een bijzondere omstandigheid krijgen de mogelijkheid om te betalen met een factuur. Ook bij een pinstoring kunnen klanten met een factuur betalen.

In het gemeentekantoor in Sassenheim vindt momenteel al 90% van de transacties plaats via een pinbetaling. Er is sprake van een stijgende trend. In de gemeentehuizen van Hillegom (sinds 1-11-2015) en Lisse (per 1-1-2016) is al eerder overgegaan tot pinbetaling. In deze gemeenten wordt dit naar tevredenheid uitgevoerd.

Zorgen rond pinbeleid van gemeenten

De gemeente Teylingen realiseert zich dat er zorgen in de maatschappij zijn rondom het alleen met pin kunnen betalen bij overheidsinstellingen. Toch wordt er een bredere en maatschappelijke trend gezien van het meer en meer betalen met een pinpas, waarbij het vanuit het oogpunt van veiligheid en efficiëntie als positief wordt gezien. De gemeente Teylingen wil voorkomen dat kwetsbare inwoners worden uitgesloten. Zij komt daaraan tegemoet door in bijzondere gevallen een factuur als betaalmiddel aan te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img