Stevige aanpak verkeer en parkeren Mall

Leidschendam De afgelopen maanden is er al een grote verbeterslag gemaakt als het gaat om de doorstroming van het verkeer op de N14 en rondom de Mall. Om de situatie blijvend te verbeteren zijn nog een aantal fysieke ingrepen op straat nodig.

Wethouder Astrid van Eekelen: “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt waardoor de situatie rondom de Mall is verbeterd. Dat zien we in de praktijk, maar horen dat ook terug van inwoners. Met dit plan pakken we een aantal knelpunten aan die we zijn tegengekomen. Daarmee verwachten we dat de doorstroming van het verkeer nog beter wordt.”

Voor een volgende stap zijn investeringen, structurele maatregelen en aanpassingen in de infrastructuur nodig. Met het raadsvoorstel dat er nu ligt kunnen we deze stap zetten. Onderdeel van de volgende stap is het gesprek dat we voeren met inwoners om te kijken waar extra inzet en aanpassingen nodig zijn.

Aanpassingen aan verkeer en parkeren Mall

Naast het beter benutten van de bestaande wegen stelt het college voor te investeren in een aantal fysieke verbeteringen. Zoals het herinrichten van het kruispunt op de Heuvelweg richting N14, ter hoogte van het politiebureau, het plaatsen van verkeerscamera’s op Heuvelweg, Noordsingel en Banninglaan ter hoogte van de kruispunten, voor de ingang van de parkeerterreinen, de bewegwijzering vanaf de A4 en de N14 aanvullen, de parkeerroute aanvullen en het verlengen halte Heuvelweg inclusief veilige oversteek.

Als de raad instemt met de structurele investeringen die nodig zijn, kan de gemeente hiermee aan de slag.

Omwonenden

De gemeente heeft contact met inwoners over de parkeer- en verkeersituatie rondom de Mall. Tijdens de informatiemarkt kijken we welke zorgen en vragen omwonenden hebben en welke maatregelen het beste passen bij welke problemen. Daarnaast werkt de gemeente met een klankbordgroep en een digitaal klankbordpanel dat regelmaat bevraagd kan worden over de parkeer- en verkeerssituatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio