19 C
De Bilt

1000ste klimaatboom geplant in Heerlen

In het kader van klimaatadaptie is gemeente Heerlen in 2022 gestart met het planten van 1000 bomen. Vandaag werd er een mijlpaal in dit project bereikt: Wethouder Marco Peters heeft de 1000ste boom geplant. Deze boom werd geplant in Hoensbroek, op de kruising van de Klinkertstraat en Juliana Bernardlaan.

Groen en bomen helpen de effecten van klimaatverandering te bestrijden. Door de schaduw en verdamping van water zorgen de zogenaamde 1000 ‘klimaatbomen’ voor verlichting bij hitte. Door water op te nemen en later af te geven, helpen ze tegen wateroverlast. Daarnaast nemen ze CO2 op en houden het vast. Bovendien hebben de bomen in de buurt een positief effect op mensen en hun gezondheid.

Plantplekken

Gemeente Heerlen heeft plekken gezocht waar de bomen het hardste nodig waren. Ook inwoners met ideeën voor een goede plek konden dit doorgeven aan de gemeente. Op heerlen.nl/1000bomen staat een kaart met het overzicht van alle geplante bomen.

Bestrijden klimaatverandering

Wethouder Marco Peters: “Het project 1000 bomen is een belangrijk onderdeel in onze bestrijding van deze verandering. We hebben nog genoeg uitdagingen op dit gebied maar met deze mijlpaal komen we weer een stapje korter bij een toekomstbestendige en leefbare stad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio