2 C
De Bilt

15e editie Kunst in Valkenburg (KIV)

Valkenburg – In de weekenden van 11 t/m 26 maart, kunt u de binnen expositie (KiV Inside) bezoeken. Kom hier genieten van sculpturen en schilderijen omlijst door een unieke setting tijdens de 15de editie van Kunst in Valkenburg, binnen en ook buiten. In het park en de tuinen van het landgoed van Chateau St Gerlach zijn hier tot en  met maart 2024 kunstwerken te bezichtigen van (inter)nationale kunstenaars. Maak een wandeling door het groen en laat u verrassen door de grote diversiteit aan sculpturen.

Amilie_-_gemengde_techniek_-_140X100. Foto: Ingrid_Paulussen

Kunst in Valkenburg Inside

Geniet van de unieke kunstexpositie die plaats vindt in de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St. Gerlachuskerk. Tijdens de expositie kunt u hoogwaardige beelden en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen. KiV Inside start jaarlijks in het openingsweekend van de Tefaf in Maastricht. De kunstexpositie is gedurende drie weekenden in maart (11/12, 17/18/19, 24/25/26) te bezoeken. Entree bedraagt € 7,50 en is gratis voor jeugd t/m 12 jaar.

GolferXL_-_brons_-_100H. Foto: Eric_Goede

KiV Outside

KiV Outside is een wisselende tentoonstelling van meer dan 100 beelden in de buitenlucht, die het hele jaar te bewonderen zijn op het landgoed van St. Gerlach. Geniet hier van de bijzondere sculpturen in het park en de tuinen van het landgoed, die gemaakt zijn van verschillende materialen (hout, steen, kunststof, terra cotta, staal, etc.). KiV Outside is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Goat_Wheelie_object_trouves_-_110_x_100. Foto: Jeroen_Jacobs

Initiatiefnemers

KiV Inside & Outside wordt georganiseerd door Marx & Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Daarnaast presenteren enkele gastexposanten (Oggetti Objects & Art, Marieke Russel en Marionne Ernst) enkele van hun kunstwerken op KIV Inside.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden tentoon van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Aad de Haas, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij.

Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Ingrid Paulussen, David Gerstein (IL) en Christiaan Lieverse (NL) te zien. Verder zijn er werken te bezichtigen van Ronald A. Westerhuis, Ans Pullens, Astrid Huisman, Sjaak Smetsers, Babette Degraeve (B), Petra Dorst en Karin van de Walle.

Nog meer kunst op het landgoed: Burgemeester Quicx

Naast goede koffie en een heerlijke lunch kan er bij Burgemeester Quicx ook genoten worden van een selectie uitzonderlijke kunstwerken. De initiatiefnemers van KiV presenteren wisselende kunstexposities met een “Limburgse tintje” in Quicx. De mooiste exemplaren van uiteenlopende kunststromingen hangen bij Quicx aan de muur.

Meer Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar kunstinvalkenburg.nl.

Indien u van nog meer kunst wilt genieten, kunt u in de weekenden (vr/za/zo), tijdens de openingstijden van KiV, de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken. www.kunstinvalkenburg.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio