15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

3 nieuwe Cittaslow ambassadeurs benoemt in Gulpen-Wittem

Gulpen-Wittem  – Tijdens de jaarlijkse Hubertusmarkt in Gulpen op zaterdag 5 november zijn dit jaar drie nieuwe Cittaslowambassadeurs benoemd. In navolging op de 10 ambassadeurs die al eerder zijn benoemd, behoren nu ook tot het netwerk: Hoeve Hurpesch in Mechelen, Golf & Countryclub Wittem en Hof de Brulle in Wijlre.

Burgemeester Nicole Ramaekers overhandigde om 15.00 uur persoonlijk de certificaten én een speciaal ontworpen Cittaslow plaquette aan de drie ondernemers. De plaquette wordt ook gebruikt in de gemeenten Eijsden-Margraten en Vaals en tonen aan welke ambassadeurs onderdeel uitmaken van het netwerk.

Hoeve Hurpesch in Mechelen

Hoeve Hurpesch is een gerestaureerd Rijksmonument met een bakhuisje en ligt in het natuurgebied tussen Mechelen en Epen. Nog niet zo lang geleden is de hoeve gerestaureerd. Daarbij werd er zo veel mogelijk gebruikgemaakt van de originele én ecologische materialen. De ondernemers die dit verblijf runnen richten zich op ‘de bewuste gast’ en het bezinningstoerisme. Bij Hoeve Hurpesch staan kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel en wordt er veel gebruikgemaakt van streekproducten en/of eigen producten.

Golf & Countryclub Wittem

Golf & Countryclub Wittem was de eerste golfbaan in Zuid-Limburg met een GEO-certificaat. Dat houdt in dat zij hoog scoren op het gebied van natuur- en waterbeheer (waaronder waterverbruik), energieverbruik, duurzame inkoop, milieuzorg (zij maken gebruik van speciale grassen waardoor kunstmest niet nodig is) en ‘community’ (personeelsbeleid, contacten met plaatselijke overheden). Samen met honderd vrijwilligers wil Golf en Countryclub Wittem graag de golfsport bekender maken onder een breder publiek. Bewustwording rondom de positieve effecten die golfen heeft zowel lichaam als geest spelen daarbij een belangrijke rol. Hiervoor nodigen zij ook leerlingen van omliggende (zomer)scholen uit.

Hof de Brulle in Wijlre

Hof de Brulle is een monumentale carréhoeve met een bourgondische uitstraling. De carréhoeve is met authentieke elementen volledig in ere hersteld. Het is een hoogwaardige en kwalitatieve locatie waar gasten naartoe kunnen komen voor rust en bezinning tijdens retraites. Niet alleen kwaliteit is belangrijk. De eigenaren hechten ook veel waarde aan saamhorigheid en duurzaamheid. Zo wordt er vegetarisch, veganistisch en/of ayurvedisch gekookt in het kookatelier met streek- of eigen producten. Als er voedsel over is, dan wordt dat uitgedeeld aan buurtbewoners of medewerkers.

Cittaslow

Cittaslow staat voor een goede leef kwaliteit. Het is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze waarden zijn kenmerkend en belangrijk voor Gulpen-Wittem. Samen met ambassadeurs draagt de gemeente Gulpen-Wittem het Cittaslowgedachtengoed uit.

Ambassadeurs Cittaslow

Ook andere ondernemers, stichtingen of verenigingen kunnen het prestigieuze Cittaslow ambassadeurschap verwerven, en daarmee laten zien dat ook zíj een waardevolle bijdrage leveren aan de goede kwaliteit van leven in Gulpen-Wittem. Kijk voor meer informatie over dit thema en het ambassadeurschap op www.gulpen-wittem.nl/cittaslow.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio