10.1 C
De Bilt

765 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen

Gemeente Simpelveld – Het zonnepanelenproject Parkstad is in onze gemeente een groot succes. Inmiddels hebben 205 huishoudens in Bocholtz en Simpelveld gebruik gemaakt van een lening bij de gemeente om zonnepanelen aan te schaffen. Het project stelt alle inwoners en bedrijven in staat om in de toekomst te kunnen beschikken over schone, betrouwbare en betaalbare energie. Ook de gemeente zelf doet een duit in het zakje. Wethouder Wiel Schleijpen: “Op de daken van de gemeentewerf, het gemeentehuis en de sporthal in Bocholtz liggen inmiddels 765 zonnepanelen. Die leveren samen zo’n 226,530 kWh per jaar. Dat is goed voor een gemiddeld jaarverbruik van 61 huishoudens. Maar die zorgen ook voor een besparing van 90.600 kg CO2 uitstoot. Een druppel op een gloeiende plaat, maar met heel veel druppels maken we het verschil voor het klimaat.”

De klimaatverandering en de gevolgen hiervan vormen de belangrijkste uitdagingen voor de komende decennia. Daarom hebben klimaat en duurzaamheid een prominente plaats gekregen in het coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Duurzame energie opwekking en energiebesparing zijn hierbij belangrijke thema’s.

Met het zonnepanelenproject Parkstad is duurzame energie voor iedereen haalbaar. Ook voor woningeigenaren met de smalle beurs. U heeft vanaf de eerste maand financieel voordeel. De maandelijkse aflossing van de lening is lager dan uw huidige maandelijkse energierekening. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt zo wel heel aantrekkelijk. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. U kunt daarna nog zo’n tien jaar volledig rendement en voordeel hebben van de zonnepanelen.

Als u meedoet, wordt alles voor u geregeld. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar.

Meer weten?
Kijk op www.zonnepanelenprojectparkstad.nl of meldt u aan via https://www.dakcheck.nl/simpelveld/. Serviceprovider Volta Limburg neemt daarna contact met u op voor een offerte. Overigens geheel vrijblijvend. U beslist daarna zelf of u zonnepanelen laat plaatsen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio