15 C
De Bilt

Aantal levensbomen in Kerkrade groeit opnieuw

Het Levensbomenbos Kerkrade groeit opnieuw verder: de gemeente Kerkrade heeft het voornemen om eind 2022 weer een nieuw, kleinschalig, Levensbomenbos te planten. Dit zal gebeuren op het voormalig hoofdveld van Hockeyvereniging Carisborg.

Inwoners van Kerkrade krijgen weer de gelegenheid om voor 30 euro een boom te adopteren. Dit kan met ingang van donderdag 21 juli op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur, zolang de voorraad strekt.

Levensbomenbos Kerkrade

Het planten van een Levensbomenbos in Kerkrade is eind 2017 op initiatief van de gemeenteraad ontstaan. Inmiddels staan er in het Levensbomenbos West, in het Levensbomenbos Holzkuil en de Levensbomenlaan Holzkuil in totaal al 578 Kerkraadse levensbomen.

Hier komen eind dit jaar ongeveer 70 levensbomen bij in het Levensbomenbos Carisborg.

Levensbomenbos Carisborg

In het Levensbomenbos Carisborg zal opnieuw het belang van rust voorop staan. Het wordt, net als de andere Levensbomenbossen, geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar zal het karakter hebben van een Limburgse fruitweide. Er worden appelbomen en kersenbomen geplant. Om de biodiversiteit van het gebied verder te versterken, zal er ook van tijd tot tijd een kudde schapen grazen.

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte): “De afgelopen keren waren alle levensbomen ontzettend snel geadopteerd. Dat geeft aan hoe groot de interesse onder de inwoners is om een blijvende herinnering in een stukje Kerkrade te planten. Ik ben blij dat we inwoners opnieuw de gelegenheid kunnen bieden om op deze manier een bijzonder aandenken te adopteren of te schenken. Tegelijkertijd is dit ook een mooie, betekenisvolle manier om het gebied verder te vergroenen. Levensbomenbos Carisborg wordt een prachtige, nieuwe plek vol verhalen.”

Adoptie en plantdag

Vanaf donderdag 21 juli 10:00 uur kunnen inwoners van Kerkrade een boom adopteren door het digitale aanmeldformulier in te vullen op www.kerkrade.nl/levensbomenbos
Vanwege het kleinschalige karakter van het Levensbomenbos geldt er een maximum van twee bomen per aanvraag.

Adoptanten van de bomen krijgen weer de gelegenheid om de bomen zelf te planten. Aan de boom mag een persoonlijke boodschap gehangen worden door middel van een tekst op een boomlabel. De plantdag en opening van het Levensbomenbos Carisborg zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, op een zaterdag in november plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio