14.2 C
De Bilt

Baanbrekend Werk voor hulp en veiligheid

Heerlen – De ondernemers van de Woonboulevard willen het verblijf voor bezoekers zo aangenaam mogelijk maken. Dit begint al bij de aankomst op de parkeerplaats, waar men de auto veilig wilt parkeren.

Baanbrekend werk werkt mee

Sinds 1 januari 2018 werken medewerkers van Baanbrekend Werk hier aan mee. Zij zijn werkzaam als Algemeen medewerker openbare parkeerplaatsen en als gastheer/gastvrouw op de Woonboulevard.

De bedoeling is dat Baanbrekend Werk uiteindelijk 7 dagen in de week aanwezig is. We starten met 10 medewerkers en willen doorgroeien naar circa 40 medewerkers. De aanwezigheid en de werkzaamheden worden geleidelijk uitgebouwd.

Meer zichtbaarheid

“Met dit project maken wij Baanbrekend Werk meer zichtbaar voor de samenleving. Wij hopen natuurlijk dat onze mensen snel kunnen doorstroomen naar reguliere arbeidsplaatsen, wellicht bij ondernemers hier op de woonboulevard. Ik ben blij met hun intentie om te kijken naar concrete banen” aldus wethouder Martin de Beer:

Veilig gevoel

De gastheren en gastvrouwen dragen bij aan de objectieve en subjectieve veiligheid op het parkeerterrein. Gebleken is dat het aantal vernielingen en autodiefstallen bij de eerder gestarte projecten op de parkeerterreinen Nieuw Eyckholt en Zuyd Hogeschool gedaald zijn. Mensen voelen zich ook veiliger. Er is toezicht en dat voelt een stuk veiliger. Het gebruik van deze parkeerplaatsen is substantieel toegenomen.

Veiligheidsketen

De medewerkers van Baanbrekend Werk zijn een belangrijke schakel in de zogenaamde veiligheidsketen. We hebben het over het zogenaamde ‘lichtblauw’ op straat. Dit is een belangrijk onderdeel binnen de Kadernota Leefbaarheid en Veiligheid 2017-2020.

Gastheer/gastvrouw

Naast het toezicht, gaan de medewerkers van Baanbrekend Werk ook een gastheer-of gastvrouw rol vervullen voor de bezoekers van de Woonboulevard. Hierbij wijzen ze bezoekers de juiste weg, geven ze informatie over het winkelgebied en bieden ondersteuning bij evenementen. Daar waar nodig kunnen zij oudere mensen helpen bij het dragen van boodschappen en hebben zij een signalerende functie ten aanzien van bewegwijzering, verlichting en bereikbaarheid.

Baanbrekend werk voldoet aan behoefte

Dit project voldoet aan de behoefte voor meer laagdrempelige ontwikkelplekken voor Baanbrekend Werk en de behoefte voor meer gemeentelijk ‘blauw en lichtblauw op straat’.

“Heerlen veiliger maken doen we samen. Ons nieuwe veiligheidsbeleid is wijkgericht en stimuleert initiatieven van bewoners en ondernemers. Deze aanpak is hier een mooi voorbeeld van” aldus burgemeester Ralf Krewinkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio