17.2 C
De Bilt

Beweeg in Maastricht: nieuw platform brengt Maastricht in beweging

Op zoek naar een nieuwe vereniging? Of jouw club onder de aandacht brengen van heel Maastricht? Op Beweeg in Maastricht vinden sporters en inwoners die willen bewegen alle informatie over het beweegaanbod in de stad. Het sport- en beweegplatform is vanaf vandaag online.

Sporten voor iedereen

Het platform Beweeg in Maastricht is dé plek waar iedereen terecht kan voor alle informatie over sporten en bewegen in Maastricht. (Aspirant) sporters kunnen op een plattegrond precies zien waar in Maastricht welk sport- en beweegaanbod te vinden is. Van zwemvereniging tot beweegtuin, van judoclub tot trapveldje.

Zichtbaarheid en ondersteuning voor verenigingen

Verenigingen en clubs kunnen via een inlog terecht in de kennisbank en krijgen ondersteuning vanuit Maastricht Sport via het verenigingsloket. Door hun eigen sportaanbod zelf aan te melden worden ze zichtbaar op de website. Op die manier worden verschillende sporten in de spotlight gezet.

Beweeg in Maastricht

Wethouder Hubert Mackus van sport is enthousiast: “Als gemeente Maastricht vinden we dat iedereen met plezier moet kunnen sporten en bewegen. Zonder belemmeringen. Sport is er voor al onze inwoners. Op Beweeg in Maastricht kan dan ook iedereen een passende sport vinden. Zo brengen we samen de stad in beweging.”  

Het platform groeit!

Maastricht Sport heeft sportaanbieders in Maastricht benaderd om lid te worden en hun aanbod op het platform te vermelden. Tegelijkertijd wordt de kennisbank gevuld, mede in samenwerking met NOC*NSF. Maastricht Sport volgt het nieuws rondom sport en bewegen op de voet en deelt dit tevens op het platform. Via het verenigingsloket kunnen sportclubs al hun vragen stellen. Kortom: het platform groeit volop!

Maastrichts Sportakkoord

Het idee van een sport- en beweegplatform komt voort uit het Maastrichts Sportakkoord. In dit lokale sportakkoord hebben sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, instellingen uit het onderwijs, welzijn en de zorg, evenementenorganisatoren, het bedrijfsleven en de gemeente hun sportieve ambities vastgelegd voor de stad. Zo is in het akkoord opgenomen dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Ongeacht eventuele beperkingen, leeftijd of financiële middelen. Verduurzaming en een positieve sportcultuur vormen tevens belangrijke speerpunten. Daarnaast staat het ontwikkelen van talent en het inspireren van diverse sportevenementen centraal. De ambities van Maastricht Sport sluiten hier naadloos op aan en daarom hebben zij het platform www.beweeginmaastricht.nl opgezet. 

Maastricht Vitale Stad

Stichting Maastricht Vitale Stad – uitvoerder van het Maastrichts Sport Akkoord – ondersteunt dit initiatief van harte. “We weten steeds beter dat ‘ontmoeten’ aan de basis staat van het verbeteren van de kwaliteit van leven,” zegt voorzitter Yvon Prince. “Sporten en bewegen is een gezonde en gezellige manier om dat te doen. Dat kan bij allerlei verenigingen en sportscholen, maar ook via burgerinitiatieven. Op Beweeg in Maastricht is dit sport- en beweegaanbod overzichtelijk terug te vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio