22.4 C
De Bilt

BVS en BAM slaan de handen ineen voor definitieve plek vakschool in Heerlen

In de tweede helft van 2023 gaat de Bovengrondse Vakschool (BVS) van start op de definitieve plek, aan de Passartweg 150 te Heerlen. Een plek voor iedereen in de wijk die een vak wil leren, werk zoekt, werk biedt of andere wijkbewoners wil ontmoeten. In de BVS komt het allemaal samen. De vakschool gaat er mensen opleiden in verschillende werksferen: bouw, groen, techniek, toezicht, zakelijke dienstverlening, logistiek, schoonmaak, horeca en zorg. Dit alles in samenwerking met werkgevers, WSP Parkstad, WerkvoorHeerlen, gemeente Heerlen en professionele en andere partners op het gebied van onderwijs, welzijn en participatie.

Bouw BVS

In het vierde kwartaal is er gestart met de bouw door de hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek, een moment waar vandaag bij werd stil gestaan door de regio directeur BAM Bouw en Techniek BV (Jos Jammers), de wethouder van de gemeente Heerlen (Martin de Beer), de voorzitter van het Bestuur BVS (Fred Dijk) en de directeur-bestuurder van de BVS (Arend Zwaga).

Locatie

Momenteel werkt de BVS nog vanaf een tijdelijke locatie aan de Diepenbrockstraat in Heerlen, maar volgend jaar verhuist de school naar het Emmacollege aan de Passartweg 150 te Heerlen; de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Medio 2021 is er gestart met het maken van plannen om het oude Emmacollege te renoveren en te verbouwen tot een gebouw waar iedereen zich thuis voelt.

Samenwerking

In de planfase is er een unieke samenwerking ontstaan tussen de BVS, WerkvoorHeerlen en verschillende partijen. Diverse aannemers- en bouwbedrijven zijn betrokken: BAM Bouw en Techniek, bouwbedrijf Jongen, Graus Bouw, houthandel Boumans, Franssen Franken, Van Geleuken Infra, Laudy bouw en Wassen & partners. Met team Architeckten is er een ontwerp gemaakt, waarin in alle functies waaraan het gebouw in de toekomst moet voldoen, is voorzien. De verbouwing wordt begeleid door KS bouwmanagement. In de laatste maanden van dit jaar is het punt bereikt dat er gestart kon worden met de eerste fase van de verbouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio