21.1 C
De Bilt

Cameratoezicht in centrum Schinveld

Sinds 30 mei 2024 is tijdelijk cameratoezicht ingesteld rondom de Beekstraat in Schinveld. Hier heeft de burgemeester van gemeente Beekdaelen toe besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Het cameratoezicht is bedoeld om de overlast en (drugs)criminaliteit in Schinveld verder terug te dringen.

De leefbaarheid en veiligheid in de kern Schinveld staan al langere tijd onder druk. Een groot deel van de problematiek concentreert zich in het centrum. Het cameratoezicht komt op de Beekstraat en Bleekplaats. De camera’s worden ingezet tot en met 30 november 2024. Op basis van een evaluatie wordt besloten of het cameratoezicht daarna wordt verlengd.

Cameratoezicht

Afgelopen periode zijn bij acties door de politie en gemeente (drugs)criminaliteit, daarmee gepaarde overlast en andere misstanden geconstateerd. Het cameratoezicht is een aanvulling op de inspanningen die de politie en gemeente al doen. Met camera’s is het mogelijk om extra toezicht te houden in het gebied, daarom is met steun van de politie en het Openbaar Ministerie besloten deze extra maatregel in te zetten.

Beekstraat

Er zijn sterke vermoedens dat in de Beekstraat en directe omgeving al langere tijd sprake is van (een concentratie van) criminaliteit en ondermijning. Dit probleem manifesteerde zich in het verleden onder andere in de vorm van leegstand, achterstallig onderhoud, illegale kamerverhuur, prostitutie en druggerelateerde verschijnselen.

Burgemeester Geurts: “Ik acht het in het belang van de handhaving van de openbare orde en veiligheid noodzakelijk om extra maatregelen te nemen bovenop de acties die we al doen.”

Cijfers en onderzoeken

Dat de leefbaarheid en veiligheid in de kern Schinveld al jaren onder druk staan, wordt mede ondersteund door de politiecijfers van de afgelopen jaren en de Parkstadmonitor 2021. Dit is een veiligheidsonderzoek onder de bevolking, daaruit is gebleken dat de kern Schinveld op nagenoeg ieder thema ver beneden het gemiddelde van Parkstad scoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio