4.2 C
De Bilt

Controleactie bij 180 autogarages en autobedrijven in Heerlen

In afgelopen week heeft de gemeente Heerlen 180 autogarages en autohandelaren in Heerlen gecontroleerd. De controles richtten zich op ondermijning en op milieubelastende activiteiten. Ook is gekeken of de bedrijfsactiviteiten wel in overeenstemming zijn met de gegevens die bij de gemeente bekend zijn. Het merendeel van de ondernemingen had de zaken goed op orde.

De gemeente heeft met de actie informatie opgehaald die waardevol is voor ons veiligheids- en milieubeleid. Opvallend is dat er in de autobranche veel contant geld omgaat. Ondanks dat contant geld een wettig betaalmiddel is, maakt dit de sector kwetsbaar voor witwaspraktijken (door criminelen). Ons advies aan ondernemers is daarom ook: probeer grote sommen geld via de bank of de pin af te rekenen, ook voor je eigen veiligheid.

Actieve voorlichting over ondermijning

De gemeente heeft de actie tegelijk aangegrepen om ondernemers actief te informeren over ondermijning. De informatie ging onder meer over hoe men signalen van ondermijning herkent en waar men ondermijning kan melden. Ook ontvingen ondernemers een speciaal voor de autobranche ontwikkelde folder van de gemeente Heerlen.

Intensivering van controles

De gemeente gaat de controles intensiveren in de toekomst. Wij hebben door deze week meer zicht gekregen op gegevens die relevant zijn voor de gemeentelijke handhaving. Met deze proactieve controles proberen wij Heerlen veiliger en leefbaarder te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio