8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Convenant buurtbemiddeling getekend

Maastricht – Donderdag 19 april hebben Stichting Buurtbemiddeling Maastricht, gemeente, woningcorporaties, Trajekt en politie het convenant buurtbemiddeling ondertekend. Daarmee bekrachtigen zij de samenwerkingsrelatie en de goede afspraken voor nu en voor de toekomst. Zo waarborgen zij dat de vrijwillige buurtbemiddelaars hun alom gewaardeerde activiteiten kunnen voortzetten.

Soms ontstaan er conflicten tussen mensen in een buurt. Gebleken is dat goed getrainde vrijwilligers als buurtbemiddelaars een belangrijke rol kunnen spelen in het oplossen van deze conflicten. Vaak omdat bewoners niet meer met elkaar communiceren. Deze vrijwilligers krijgen dan de communicatie weer op gang door op laagdrempelige wijze met partijen apart en gezamenlijk te spreken. Dat geldt zowel in conflicten tussen jongeren als volwassenen.

Zelfstandige stichting

Na een lange periode waarin buurtbemiddeling vorm kreeg vanuit het Welzijnswerk is in 2013 door de vrijwilligers besloten om verder te gaan in een zelfstandige stichting. Een en ander heeft in de afgelopen jaren geleid tot certificering en in 2016 zelf tot de prijs voor beste vrijwilligersorganisatie in Maastricht. Gemeente en woningcorporaties zijn buurtbemiddeling al die jaren blijven steunen en hebben naar rato bijgedragen in de kosten.

Convenant

Wethouder Jack Gerats, verantwoordelijk voor onder andere welzijn en buurten: “Met de ondertekening van het convenant onderstrepen alle partijen het belang van buurtbemiddeling door vrijwilligers en beloven zij waar nodig een bijdrage te zullen leveren. Ik heb veel vertrouwen dat de stichting en haar vrijwilligers een essentiële bijdrage blijven leveren aan de leefbaarheid en saamhorigheid in de buurten van Maastricht.”

Ook de voorzitter van de Stichting, Jos Wauben, is verheugd over het getekende convenant en dankt alle partners hiervoor.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio