11.9 C
De Bilt

De Stad als Speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen

In Heerlen-Centrum komen dit jaar nog allerlei creatieve en speelse elementen in de Stad als Speeltuin, die bezoekers – van jong tot oud – doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, werken en te bezoeken. Samen met inwoners en gebruikers van de stad is een uitgebreide lijst samengesteld met tal van ideeën. Hiervan worden er in 2022 tien gerealiseerd.

Presentatie van de projecten

Op maandag 7 maart werden de projecten gepresenteerd aan wethouder cultuur Jordy Clemens op de Morenhoek bij Dansschool Swing Inn. De locatie is niet zomaar gekozen: hier komt namelijk de interactieve installatie ‘Voetjes van de Vloer’ die voorbijgangers moet aanzetten om te gaan dansen.

Jordy Clemens, wethouder Cultuur: “Heerlen mag wel wat speelser! Wie straks door onze stad loopt, mag best wat vaker glimlachen of verrast en verbaasd worden. Hoe oud of jong je ook bent. Daarover gaat de stad als speeltuin: een binnenstad die niet alleen steeds groener en mooier maar ook steeds vrolijker wordt.”

Levendigheid met de Stad als Speeltuin

De gemeente werkt hierbij samen met Fidelio Arts & Culture. Eind vorig jaar zijn verschillende workshops en wandelsessies georganiseerd met inwoners en gebruikers van de stad. Met als resultaat diverse voorstellen die bijdragen aan de levendigheid in de stad. Vanaf eind april worden de tien ideeën op verschillende plekken in het centrum gerealiseerd.  Alle ideeën en resultaten zijn beschreven in het document ‘De Stad als Speeltuin’, te downloaden via www.heerlen.nl/stadalsspeeltuin.

Daarnaast wordt er samengewerkt met art & design studio Daily Tous Les Jours. Ook zij hebben inwoners en gebruikers van de stad uitgedaagd om mee te denken. De laatste puzzelstukjes worden gelegd om te komen tot een grootschalige interactieve en technologische creatie bij het nieuwe stadskantoor die in de zomer van 2022 gereed is.

Samen maken we het centrum

De Stad als Speeltuin is onderdeel van de aanpak ‘Samen maken we de Stad’, waarbij wordt ingezet op een schoner, levendiger en bekender centrum. Het centrum van Heerlen is een ontmoetingsplek, woonplek, werkplek, winkelgebied en uitgaansgebied tegelijk en bovendien centrumstad voor de regio Parkstad. Hierbij werkt de gemeente Heerlen samen met het Ministerie van BZK, Provincie Limburg, IBA Parkstad en Stadsregio Parkstad Limburg. Samen met hen, én met bewoners, ondernemers, bezoekers, bedrijven, organisaties etc. maken ze de stad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio