11.9 C
De Bilt

Duizendste ‘Voor Elkaar’-pas in Maastricht overhandigd

Maastricht – Wethouder Gerats heeft vandaag de duizendste ‘Voor Elkaar’-pas in Maastricht uitgereikt. Mevrouw Mommers-Caris uit Heer ontving haar pas, waarmee ze met korting kan reizen in de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Ook mag ze met de begeleiderspas iemand gratis laten meereizen.

Mede op aandringen van de Maastrichtse gemeenteraad hebben Omnibuzz en Arriva in juli 2017 de Voor Elkaar Pas geïntroduceerd, een nieuwe OV-chipkaart waarmee mensen met een Wmo-indicatie voor ‘vervoer op maat’ in 32 Limburgse gemeenten kunnen reizen in zowel het openbaar vervoer als het Omnibuzz vervoer.

Duizendste pas benadrukt succes

Inmiddels is de Voor Elkaar Pas in Limburg meer dan 9.000 keer en de bijbehorende begeleiderspas ruim 7.000 keer aangevraagd. In Maastricht was de Voor Elkaar Pas begin november al meer dan 1.000 keer aangevraagd.

Wethouder Gerats (Wmo): ‘de gemeenteraad en het college vinden het zeer belangrijk dat mensen met een beperking zo veel mogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daarom ben ik erg blij met de Voor Elkaar Pas. Dat in enkele maanden al meer dan 1.000 mensen van de ongeveer 5.000 mensen met een indicatie voor ‘vervoer op Maat’ de pas hebben aangevraagd is een erg goed begin.’

Hoe werkt de ‘Voor Elkaar’-pas?

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart op naam voor Omnibuzz klanten die geldig is in het OV én het Omnibuzz vervoer. De reiziger heeft dus nog maar één vervoerspas nodig. Daarnaast kan de klant optioneel een Voor Elkaar Pas begeleiderspas aanvragen. Met deze pas kan iemand gratis meereizen in de bussen en treinen van Arriva in Limburg. De klant bepaalt per rit zelf wie er meereist.

Met de Voor Elkaar Pas kunnen klanten van Omnibuzz met korting reizen met de bussen en treinen van Arriva in Limburg. In de bussen geldt een korting van 37% gedurende de hele dag. In de treinen geldt een korting van 25% na negen uur ’s ochtends. Deze korting wordt automatisch verrekend.

Omdat de Voor Elkaar Pas een OV-chipkaart is, kan deze ook buiten Limburg in het OV worden gebruikt. Buiten Limburg geldt de korting niet. De klant ontvangt maandelijks achteraf één factuur waarbij zowel de Omnibuzz- en OV-ritten in rekening worden gebracht.

Op de website van Omnibuzz vindt u alle informatie over de Voor Elkaar Pas.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio