20 C
De Bilt

Energiecoaches van ImpulZ helpen inwoners van Beekdaelen energie te besparen

Op dinsdag 5 maart heeft gemeente Beekdaelen een opdracht aan ImpulZ Energiecoöperatie Beekdaelen verstrekt, voor het realiseren van ruim 400 energiecoachingstrajecten voor huiseigenaren in Beekdaelen. Inwoners van gemeente Beekdaelen kunnen hierdoor gratis en geheel vrijblijvend informatie inwinnen over de verduurzaming van hun woning.

Deze ‘informatie-op-maat’ wordt verstrekt door een gecertificeerde energiecoach van ImpulZ. Om deze opdracht met succes te volbrengen, is ImpulZ nog op zoek naar inwoners van Beekdaelen die na het volgen van een korte opleiding aan de slag willen als energiecoach. Er zijn momenteel nog vijf gratis opleidingsplekken beschikbaar.

In het kader van de energietransitie heeft elke gemeente in Nederland de opdracht om zoveel mogelijk inwoners te helpen bij energiebesparing. Ook gemeente Beekdaelen wil haar inwoners ondersteunen en werkt daarbij onder andere samen met ImpulZ. Deze organisatie bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de verduurzaming van Beekdaelen.

Wat doet een energiecoach

Een gecertificeerde energiecoach komt bij u thuis en bespreekt met u de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Het resultaat van dit gesprek is een overzicht van maatregelen die bij uitvoering leiden tot energiebesparing en/of comfortverhoging van uw woning. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken en geeft de energiecoach de nodige informatie over subsidie en financiering.

Energiecoach worden met ImpulZ

Lijkt het u leuk om met mensen uit uw eigen gemeente in gesprek te gaan? ImpulZ biedt u een uitgelezen kans om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij u in de buurt met één van de meest actuele onderwerpen van deze tijd: energiebesparing.

Belangrijke doelen daarbij zijn bijdragen aan verlaging van de CO2-uitstoot, verlaging van de kosten die inwoners van de gemeente Beekdaelen kwijt zijn aan energie en hen helpen met het zetten van stappen om hun woning te verduurzamen en op termijn van het aardgas af te kunnen. Uw opleiding wordt volledig gefinancierd door gemeente Beekdaelen en Provincie Limburg. Wilt u ook energiecoach worden? Kijk dan voor meer informatie op: www.impulz-beekdaelen.nl/e-coach-worden.

Kosteloos advies aan huis van de energiecoach

Bent u inwoner van Beekdaelen en wilt u kosteloos en vrijblijvend een gesprek over de verduurzaming van uw woning aanvragen? Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via de website van energiecoöperatie ImpulZ: www.impulz-beekdaelen.nl/e-coach-afspraak-maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio