5.2 C
De Bilt

Expositie ‘Souvenir uit Landgraaf’ over 40-jarig bestaan gemeente

De gemeente Landgraaf bestaat in 2022, 40 jaar! En dit willen wij bij de Vrije Akademie vieren met de tentoonstelling ‘Souvenir uit Landgraaf’. De expositie ‘souvenir uit Landgraaf’ toont werk van 22 kunstenaars die in Landgraaf wonen, werken of speciaal iets hebben met Landgraaf. Er zullen circa 40 kunstwerken te zien zijn en deze bestaan uit schilderijen, tekeningen, beelden, grafiek, fotografie en driedimensionaal werk. De diversiteit aan werk is verrassend door het veelkleurig palet aan deelnemers. Er komt een boeiende expo met kunst over, voor en door Landgraaf. De expositie wordt ingericht door kunstenaar en curator Marjo Boesten. 

Souvenir uit Landgraaf

De Vrije Akademie heeft ook driehoeken van hout uitgereikt en gevraagd deze te bewerken als ‘souvenir uit Landgraaf’. Deze zijn voor een groot deel spontaan bewerkt door kinderen in de zomervakantie in ons ‘pop up atelier’ in Landgraaf. Een aantal zijn bewerkt door volwassenen en deze hebben een heel andere presentatie.

Expositie

De expositie is van 5 oktober tot 28 oktober 2022 in het Burgerhoes in Landgraaf. De opening van de expositie is op vrijdag 7 oktober 2022 in het Burgerhoes, Sweelinckplein 1 in Landgraaf. De opening is om 19.30 uur en wordt verricht door Alex Schiffelers, wethouder van cultuur. Tevens wordt er een muziekoptreden verzorgt door zanger en muzikant Bas Kokkelmans. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Dit kan via Natalie Savelsbergh via info@vazom.nl of n.savelsbergh@vazom.nl via www.vazom.nl of 045-7370302 via Vrije Akademie Parkstad.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Landgraaf in het kader van 40 jaar Landgraaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio