2.2 C
De Bilt

Gevaarlijk afval tussen het groenafval

Simpelveld – Op verschillende plekken in de gemeente bieden we inwoners de mogelijkheid om hun groenafval kwijt te kunnen. Helaas treffen we daar in niet zelden gevaarlijk afval aan dat niet bij het groenafval thuis hoort zoals gevulde vuilniszakken of bouwafval. Zo staan er in de herfstperiode bladkorven die bedoeld zijn voor bladafval en op het kerkhof is er gelegenheid om groenafval te storten dat vrijkomt op de begraafplaats. 

Compost

Het groenafval wordt aangeboden aan de afvalcentrale, waar er compost van wordt gemaakt. Maar ‘vervuild’ groenafval kunnen we niet aanbieden. Het kost onze medewerkers van de buitendienst veel extra tijd om de rommel er handmatig uit te filteren. Dat is niet alleen inefficiënt en duurder maar soms ook gevaarlijk. Zo troffen we onlangs een kapotte glasplaat aan tussen het groenafval. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Afvalscheidingswijzer

Er worden door de gemeente (RD4) genoeg mogelijkheden geboden om uw afval op een betaalbare en verantwoorde manier aan te bieden. Of dat nu om huisvuil gaat of om grof vuil zoals een glasplaat. Als u wilt weten wat het juiste inzamelmiddel is voor uw afval, raadpleeg dan de afvalscheidingswijzer van Rd4: www.rd4.nl/inwoners/algemeen/afvalscheidingswijzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio