19 C
De Bilt

Gemeente Heerlen koopt 2 kopgebouwen aan Promenade II

Heerlen – De gemeente Heerlen koopt twee gebouwen aan de Promenade II. Het gaat om kopgebouw aan de Geerstraat en het gebouw iets verderop, op de kruising Promenade/Honigmannstraat. Het daartegenover gelegen kopgebouw  is al in het bezit van de gemeente Heerlen. De drie gebouwen worden gefaseerd afgebroken. Wethouder Peter van Zutphen is er blij mee: “Om prettiger in ons centrum te kunnen verblijven, is de openbare ruimte aan verbetering toe. We willen op dit deel van de Promenade meer ruimte creëren én groen en waterpartijen toevoegen. Ook als antwoord op de toenemende hittestress in de stad.” Daarnaast kan de zichtlijn vanaf het Parkstad Limburg Theater richting Glaspaleis hersteld worden.

Twee kopgebouwen

De twee kopgebouwen zijn nu nog eigendom van Festina Lente B.V. In het gebouw aan de Geerstraat bevindt zich ook de entree met lift- en trapopgang van en naar de ondergrondse Theater Heerlen Parking. Hierover voeren de gemeente en Q-park een constructief gesprek. Er wordt gekeken naar een aanpassing van de bestaande entree. Voor het makelaarskantoor dat in hetzelfde gebouw is gevestigd, wordt door Festina Lente B.V. nieuwe kantoorruimte gezocht.

Op de schop

De aankoop past in de plannen voor Heerlen-Centrum om ook dit deel van de stad, het Van Grunsvenplein, Schinkelkwadrant en de Promenade II te transformeren naar onder meer wonen en verblijven in een groene, parkachtige setting. Het door IBA Parkstad opgestelde Stedenbouwkundig & Landschappelijk contourenplan ‘Central Park Heerlen’ is daarbij het vertrekpunt. Met de aankoop worden 843 m² overtollige kantoor- en retailruimte uit de markt genomen.

Tijdelijke initiatieven

Zolang de kopgebouwen nog niet zijn gesloopt, kunnen er tijdelijke initiatieven plaatsvinden. Zo zat de gemeente in de maand juli zelf in kopgebouw 3 (Promenade 2c) onder de noemer ‘Samen maken we de stad’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio