5.4 C
De Bilt

Heerlen plant eerste bomen van 1000-bomenplan

Heerlen – Bij basisschool De Mheyster bij het Aldenhofpark worden de eerste 8 bomen geplant van het 1000 bomenplan. Heerlen heeft meerdere plannen om de stad groener te maken.

1000 bomenplan Heerlen

Specifiek voor de bomen van het 1000 bomenplan is dat het ‘klimaatbomen’ zijn. Ze moeten de hittestress van het veranderend klimaat tegengaan door schaduw en verdamping. Ze dragen ook bij aan wateroverlast bij forse buien. Ze moeten de omgeving prettiger maken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van mensen. En ze dragen bij aan de leefomgeving van vogels en insecten.

Versteende gebieden

Om zo veel mogelijk effect te bereiken worden grotere bomen geplant met een stam van rond de 20 centimeter in Heerlen. Ze worden grotendeels geplant in versteende gebieden waar veel hittestress voorkomt. In gebieden waar veel ouderen en eenzame mensen wonen. En waar veel kinderen spelen, zoals bij scholen of speelplaatsen. Wethouder Claessens plant woensdag 31 maart de eerste 8 bomen bij De Mheyster.

“Deze bomen planten we voor een klimaatbestendige toekomst. Maar doordat we flinke bomen planten doen we ook meteen iets aan een leefbare omgeving  voor onze inwoners op de plekken waar dit het meest nodig is.” De rest van de bomen wordt dit najaar en in 2022 geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio