2.1 C
De Bilt

Heerlen verkoopt Mijnwater B.V. aan LEF

Heerlen – De gemeente Heerlen heeft Mijnwater B.V. verkocht aan het Limburgs Energiefonds (LEF).  De overdracht van alle aandelen markeert tevens het einde van de pionier-fase. Charles Claessens, wethouder duurzaamheid: “De stad heeft haar nek uitgestoken door te investeren in de technologische ontwikkeling. Nu is het zaak om te investeren en innoveren, om de opgedane kennis voor een groot publiek toegankelijk te maken. Onze moed wordt beloond.”

Mijnwater succesvol project Heerlen

Het Mijnwaterproject is in 2003 ‘geboren’ in Heerlen. De met grondwater volgelopen mijngangen bleken een bron van duurzame energie. Na jaren van onderzoeken, innoveren en uitproberen is nu een toepassing ontwikkeld die ook gebruikt kan worden op plaatsen waar geen mijngangen zijn. Daarmee is de kennis toegankelijk geworden voor de rest van de provincie en gebieden daarbuiten.

Uniek en succesvol

Het provinciebestuur is vanaf de start nauw betrokken geweest. Deputé Ger Koopmans is zeer te spreken over het bereikte resultaat. “Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mijnwater een unieke en succesvolle aanpak is, die kan bijdragen aan de landelijke energietransitie. Wat mij betreft is het een belangrijk onderdeel van het Limburgse aanbod voor de Regiodeal”. Collega-deputé voor Energie en Duurzaamheid Bob Ruers vult met trots aan: “Gas en andere fossiele energiebronnen worden in een flink tempo afgebouwd. En onze regio levert opnieuw de energie om mensen warm te houden.“

Energiebedrijf van formaat

Louis Hiddes is directeur van Mijnwater B.V. Hij weet als geen ander dat de organisatie nu klaar is om door te groeien tot een energiebedrijf van formaat. “Wij hebben de kennis in huis om wijken en buurten, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, los te maken van het gas. Dat blijkt al in tal van woningen, bedrijven en scholen in de regio. En dat gaan we uitbouwen op veel meer plekken in Heerlen en omgeving”.

De potentie van Mijnwater

LEF staat inmiddels klaar om Mijnwater te laten groeien. “LEF ziet de potentie van Mijnwater. Het bedrijf is toe aan een volgende stap”, aldus directeur Philip Tan. “En wij zijn daarbij de juiste partner. Wij geloven in de schaalbaarheid van Mijnwater en zullen vol inzetten op groei. Zo kan Mijnwater een belangrijke bijdrage leveren aan de opgave om Nederland van het gas te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio