23.7 C
De Bilt

Herontwikkeling Sint-Janscollege Hoensbroek: nieuwe toekomst voor grootste school Parkstad-Noord

Vrijdag is het vernieuwde Sint-Janscollege in Hoensbroek geopend. Een meerjarenproject waarbij Stichting LVO en de gemeente Heerlen als partners zijn opgetrokken en de handen ineen hebben geslagen om een vernieuwde school voor Hoensbroek te realiseren. De herontwikkeling en verbouwing van de school was een belangrijke prioriteit binnen het Integraal Huisvestingsplan. Met trots zet het Sint-Janscollege morgen letterlijk de deuren open om hun vernieuwde schoolgebouw en buitenterrein aan het publiek te laten zien.

Sint-Janscollege modern en duurzaam

Ondanks de uitdagingen en moeilijke beslissingen die soms genomen moesten worden, werden er voortdurend stappen vooruit gezet. Kwaliteit stond altijd voorop. Ook toen de bouwkosten stegen door de bouwcrisis en onverwachte problemen zoals waterschade de kop opstaken. Het resultaat mag er zijn: het Sint-Janscollege is op dit moment de meest moderne én duurzame school van Heerlen.

’Deze samenwerking tussen de gemeente Heerlen en Stichting LVO was een mooi voorbeeld van hoe goed partnerschap kan werken,’ zegt Frans Erfkemper, rector van het Sint-Janscollege. ‘Ik ben ontzettend blij met de aanpak, de samenwerking en het verbluffende eindresultaat van onze (ver)nieuwbouw.’

Gedurende het project zijn er verschillende kansen benut om zowel de school, als het terrein eromheen aan alle wensen en eisen te laten voldoen. Zo is het schoolterrein vergroend, is het kunstwerk dat Sint-Jan van Piet Killaars afbeeldt zorgvuldig verwijderd en wordt dit gerestaureerd en geplaatst voor het schoolgebouw. Ook is er is een overkapping voor leerlingen op het buitenterrein van het Sint-Janscollege gerealiseerd.

Wethouder Onderwijs Jordy Clemens benadrukt dat investeren in de buurten van Heerlen ontzettend belangrijk is: ‘We hebben in Hoensbroek al meerdere onderwijsprojecten uitgevoerd, denk aan BMV Aldenhof en BMV De Auvermour. Het nieuwe gebouw biedt volop ruimte om in een aantrekkelijke omgeving van goed onderwijs te kunnen genieten.’

De opening vindt plaats op 7 juni vanaf 14:00 uur. Buurtbewoners zijn uitgenodigd voor een open huis tussen 16.30 – 17.30 uur. Zaterdag vindt er een reünie plaats voor zowel oud-collega’s als oud-leerlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio