6.6 C
De Bilt

Hubert Mackus beëdigd als wethouder gemeente Maastricht

Hubert Mackus (CDA) is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maastricht door burgemeester Annemarie Penn-te Strake beëdigd als wethouder. Hij volgt daarmee wethouder Niels Peeters (CDA) op, die door ziekte zijn werkzaamheden moest neerleggen. Wethouder Mackus zal de volledige portefeuille, bestaande uit Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap en Vergunnen, onder zijn hoede nemen.

Economisch sterke toekomst

Wethouder Mackus: “Ik zie ernaar uit om samen met inwoners en ondernemers te werken aan de toekomst van deze prachtige stad. Die toekomst ziet er glansrijk uit. Maar er is wel werk aan de winkel. We moeten onze economie sterk houden, de sport- en beweegdeelname kunnen verder omhoog en we hebben een grote opgave om Maastricht beter te beschermen tegen droogte en hoogwater. Ik heb er zin in om me daar de komende jaren samen met het nieuwe college en de raad sterk voor te maken.”

Hubert Mackus

Hubert Mackus (44 jaar) is al meer dan twintig jaar actief in de politiek en heeft ruime ervaring als raadslid (Nederweert, 2002-2012, vanaf 2006 fractievoorzitter), wethouder (Nederweert, 2012 – 2017), Statenlid (Provincie Limburg, 2011 – 2017, vanaf 2015 fractievoorzitter) en gedeputeerde (Provincie Limburg, 2017 – 2021). Mackus is geboren en opgegroeid in Nederweert en woont met zijn vrouw en 3 stiefkinderen in Ospel. Voor het wethoudersambt verhuist hij naar Maastricht.

Coalitieakkoord

“Het nieuwe coalitieakkoord kent als belangrijkste ambitie het meer en beter betrekken van de stad. Voor mij is een voorwaarde daarvoor dat je de stad waarin je werkt, kent, beleeft en ervaart in alle facetten. Vandaar dat het voor mij volkomen logisch is dat ik naar Maastricht verhuis. Het is bovendien een fantastische stad om in te wonen, ik kijk ernaar uit om de inwoners snel te ontmoeten”, aldus Mackus.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio