3.2 C
De Bilt

Inhijsen fietsviaduct Pastoorskuilenweg in Hoensbroek

Op dinsdagochtend 20 februari is het fietsviaduct over de Pastoorskuilenweg geplaatst. Het viaduct is onderdeel van de Parkstadroute die voor een deel over het oude Mijnspoor door Hoensbroek loopt. Om een veilige oversteek te creëren zijn op dit stuk van de route twee viaducten aangelegd: over de Pastoorskuilenweg en de Grubbelaan. Beide viaducten hebben elementen die verwijzen naar het mijnverleden. Het gaat dan met name over de kleur en de gekozen materialen zoals het staal en de zwarte bakstenen.

Wethouder mobiliteit Marco Peters: “In het voorjaar zijn de werkzaamheden hier in Hoensbroek helemaal klaar en kunnen de viaducten al worden gebruikt. Ik kijk uit naar het moment dat de route helemaal klaar is en bewoners en toeristen kunnen genieten van de tocht door Hoensbroek, de rest van onze stad en de regio”.

Projectleider Chrisstan Craemers van aannemer Heijmans: “We hebben de afgelopen weken met het hele team toegewerkt naar dit moment. Net zoals met het inhijsen van het viaduct over de Grubbelaan, is het vandaag ook volgens plan verlopen. De beide fietsviaducten liggen op de plek: nu kunnen we verder met de afwerking ervan en de aanleg van de route hier door Hoensbroek. We gaan nu onder meer verder op de Kastanjelaan”.

Fietsviaduct onderdeel van verbinding mijnsporen

Het idee van de Parkstadroute is geboren uit het idee om de oude mijnsporen van Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld aan elkaar te knopen. De delen door Beekdaelen, Palemig en Heksenberg zijn nagenoeg klaar. Op dit moment wordt, naast de werkzaamheden van het fietsviaduct in Hoensbroek, ook gewerkt in Landgraaf en binnenkort in Kerkrade. De complete route is klaar in 2025.

Over de Parkstadroute

De Parkstadroute is een IBA-sleutelproject en wordt gerealiseerd door IBA Parkstad, Provincie Limburg en de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld. De langzaamverkeerroute die dwars door Parkstad loopt, is niet alleen bedoeld voor recreatief verkeer, maar ook voor woon-werkverkeer. Gekenmerkt door een unieke uitstraling van het wegdek is het landschap en de cultuur in de regio te beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio