12.8 C
De Bilt

JFC Brunssums uitdagende fietstocht voor een goed doel

Brunssum – Van 24 tot en met 26 juni 2023 gaat een team van achttien fietsers van HQ Allied Joint Force Command Brunssum (HQ JFCBS) een grote fietsuitdaging aan om geld in te zamelen voor de militaire oorlogsbegraafplaats in Brunssum. De militairen zullen in drie dagen van Noordkaap (Gr.), via Zwolle en Venlo naar Vaals fietsen, een tocht van in totaal 430km.

Fietstocht van HQ JFCBS

In het kader van de viering van het 70-jarig jubileum op vrijdag 23 juni, organiseert HQ JFCBS een fietstocht voor dit goede doel, geld inzamelen voor het oorlogskerkhof. Het hoofdkwartier -opgericht in Fontainebleau (Frankrijk) in 1953- verhuisde in 1967 naar Limburg en is sindsdien trots om de stad Brunssum als thuisbasis te hebben.

De oorlogsbegraafplaats herdenkt het offer van de 328 begraven Britse troepen uit de Tweede Wereldoorlog, die stierven bij de bevrijding van Brunssum en de directe omgeving. De begraafplaats wordt grotendeels gefinancierd door liefdadigheidsdonaties. Een toegewijd team van vrijwilligers zorgt ervoor, dat de mannen die stierven voor onze vrijheid niet worden vergeten.

De fietsgroep houdt moment stilte bij militaire graven
De fietsgroep houdt moment stilte bij militaire graven – Foto: NATO

In 2019, tijdens het 75-jarige jubileum van de bevrijding van Brunssum, ontvingen de gesneuvelde militairen, ter ere van hun offer, het Brunssumse ereburgerschap.

‘JFC HQ Brunssum is Nederland, Limburg en Brunssum erg dankbaar voor het zeer warme welkom dat NAVO-personeel en hun families in het gebied ontvangen. Het voelt echt als een thuis ver van huis, en als dank zijn we zeer verheugd om de inspanningen van de ‘Brunssum War Cemetery’ in dit jubileumjaar te ondersteunen,’ aldus Commodore Gordon Ruddock, de organisator van de liefdadigheidsrit.

Brunssum War Cemetery

Jack van Oppen, voorzitter van de commissie van de oorlogsbegraafplaats Brunssum, zei: ‘Het is een eer dat een organisatie die dagelijks waakt over onze veiligheid zich ook inzet voor de ‘Brunssum War Cemetery’. Vrijheid is geen gegeven. JFCBS-medewerkers doneren niet alleen zelf geld voor de begraafplaats, maar gaan ook een grote fietsuitdaging aan met als doel geld in te zamelen voor Brunssum War Cemetery.’

Voor meer informatie en donaties: https://warcemetery.nl/cycletour-jfc/

Updates over de fietstocht kunt u volgen op Twitter, Facebook en Instagram (@NATOJFCBS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio