15.6 C
De Bilt

Maastricht solidair met LHBTIQ+ gemeenschap op Paarse Vrijdag

Maastricht – Vandaag, vrijdag 10 december, is het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten, door het dragen van de kleur paars, op school hun solidariteit kunnen tonen met de LHBTIQ+ gemeenschap. Paarse vrijdag wordt sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Ook de gemeente betuigt haar solidariteit vandaag door onder meer gebouwen paars te belichten en de regenboogvlag uit te hangen.

In paarse kleuren verlicht

Zowel het MECC als het Theater aan het Vrijthof kleuren paars in de avond. Bij het Bonnefantenmuseum hangt een grote regenboogbanner. En op het stadhuis wappert de vlag van de mensenrechten, omdat 10 december tevens de dag is van de mensenrechten. Het blijft nodig om extra aandacht te geven aan de inwoners die zich herkennen in de LHBTIQ+ gemeenschap.

Maastricht is regenboogstad

Maastricht wil een stad zijn voor iedereen waarbij verschillen tussen elkaar die gegeven zijn, bestaansrecht hebben. We werken in de stad eraan om mechanismen die mensen buitensluiten weg te nemen en ook aan polarisatie tegen gaan. Iedereen doet ertoe en mag meedoen. Sinds 2008 is Maastricht een regenboogstad en sinds 2018 ligt er weer een regenboogzebrapad aan het Vrijthof.

Wethouder Anita Bastiaans van diversiteit: “Het is nog steeds nodig om aandacht te vragen voor acceptatie en emancipatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Door onder meer op Paarse Vrijdag solidariteit te tonen, dragen we als Maastricht hieraan bij. Iedereen moet kunnen zijn, wie hij of zij wilt zijn.” Meer info over Paarse Vrijdag: Paarse Vrijdag – GSA Netwerk GSA Netwerk

1 REACTIE

  1. LHBTIQ+ gemeenschap? Wat komt er nog bij aan “allerlei” mutaties? mannen o.i.d. die zwanger zijn? Hoe moet je zo’n onduidelijk iets
    aanspreken? Meneer- Mevrouw- Het- of X ? In de 40er jaren van de vorige eeuw werd er al over gezongen “When I was young a boy was a boy and a girl was a girl” Dat was dus duidelijk en met dat idiotisme van tegenwoordig vindt men het ook nog gek dat men zich liever niet inlaat en dus geen kontakt wil met personen die “iets” zijn behalve duidelijk mannelijk of vrouwelijk. Je zult maar aangeklaagd worden voor discriminatie als je een dergelijke mutant met meneer aanspreekt terwijl het een X is!
    Geef eens wat meer aandacht en ondersteuning aan gewone mensen die zonder allerlei toeters en bellen leven en rondlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio