21.2 C
De Bilt

Met de Trap-Step-Stap naar school

Basisschool Gerardus Majella van de Heksenberg heeft succesvol meegedaan aan de Trap-Step-Stap challenge in Heerlen. Om dat te vieren reikte wethouder Marco Peters van Mobiliteit op donderdag 20 april de beker uit aan leerlingen van de school.

Zo veel mogelijk kinderen gezond en veilig naar school. Niet met de auto. Maar op de fiets, met de step of te voet. Dát is het doel van de Trap-Step-Stap Challenge.

Goed bezig

Marco Peters: “Wie op de fiets, met de step, of te voet naar school komt, is goed bezig. Het is gezonder en beter voor het milieu. Het is goedkoop en ook nog eens veiliger. Kinderen doen ervaring op in het verkeer en worden sneller zelfstandig. En als er minder kinderen met de auto worden gebracht, maakt dat ook de schoolomgeving veiliger.”

Vloggen

De kinderen van basisschool Gerardus Majella begonnen met een meting in de deelnemende klassen: wie wordt gebracht met de auto, en wie komt te voet of met de fiets? Om die laatste groep te laten groeien, maakten de kinderen een vlog. Daarin legden ze de voordelen uit van fietsen, steppen of lopen. In de vlog riepen ze alle leerlingen op 20 april zoveel mogelijk fietsend, steppend of lopend naar school te komen.

Ouders

De school riep ouders op om actief mee te doen. “Natuurlijk hopen we op uw actieve deelname! Laat uw kind(eren) in de week van de challenge zoveel mogelijk op de fiets, met de step of te voet naar school komen (en daarna natuurlijk ook!). En ga thuis het gesprek aan over lopen en fietsen naar school.”

Trap-Step-Stap-Uitdaging

De Frans Postmaschool (Rennemig) heeft de Trap-step-Stap Challenge volbracht in de maand maart van dit jaar. Basisschool De Wegwijzer (Zeswegen) gaat de uitdaging aan in de maand mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio