1.6 C
De Bilt

Rondom MFC Bunde vinden belangrijke ontwikkelingen plaats in Meerssen

Tijdens de drukbezochte themabijeenkomst op 20 februari heeft de Stichting MFC Bunde een gedetailleerde toelichting gegeven op het ambitieuze initiatief om de Agneskerk in Bunde (deels) te transformeren tot een multifunctioneel centrum en concertzaal voor de bredere regio.

De aanleiding voor dit initiatief ligt in de veranderende maatschappelijke context, waarbij gemeenschapsruimten en culturele lokalen steeds vaker moeten sluiten. Dit heeft ernstige gevolgen voor verenigingen en de algehele leefbaarheid van de gemeenschap. De transformatie van de kerk biedt niet alleen onderdak aan verenigingen en gemeenschapsactiviteiten, maar voorziet ook in de behoefte aan een regionale concertzaal van middelgrote omvang.

Belangrijk is dat het project MFC Bunde niet alleen lokaal, maar ook regionaal wordt gesteund. Culturele bonden, kunstopleidingen en andere belanghebbenden hebben de noodzaak van een dergelijke voorziening erkend.
De plannen zijn goed ontvangen tijdens de bijeenkomst. Er is duidelijk draagvlak voor het initiatief en een grote behoefte aan de realisatie ervan.

Bijeenkomst Stichting MFC Bunde

Op 14 maart zal de gemeenteraad van Meerssen vergaderen over een mogelijke aanvullende gemeentelijke bijdrage aan het project. Op 3 april zal de Stichting MFC Bunde een bijeenkomst organiseren voor omwonenden en potentiële gebruikers.

Meer informatie is ook te lezen op https://www.meerssen.nl/projecten/sint_agneskerk_mfc/
of via https://www.mfcbunde.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio