9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Nu of Nooit voor Het Martin Buber in Kerkrade

Kerkrade – Voor Het Martin Buber, een nieuwe middelbare school in Kerkrade, is een cruciale tijd aangebroken. Met nog enkele weken te gaan, moeten nog zo’n 150 ouderverklaringen worden binnen gehaald. Pas dan kan de gemeente een aanvraag doen voor de school bij het Ministerie van Onderwijs. De eindsprint is ingezet en krijgt vorm in de Maand van Het Martin Buber.

Er is een rotsvast vertrouwen dat het aantal wordt gehaald. Maar de gemeente doet nogmaals een groot beroep op de ouders waarvan kinderen op 1 november 2021 10-11-12 jaar zijn, om de ouderverklaring in te vullen. Wordt het aantal van 665 op 15 oktober niet gehaald, krijgt Kerkrade geen volwaardig onderwijs in de stad. En daar hebben de kinderen en de stad Kerkrade wel recht op, vinden verantwoordelijk wethouder Jo Schlangen en burgemeester Petra Dassen-Housen.

Maand van Het Martin Buber

Van maandag 6 september tot en met donderdag 30 september is de Maand van Het Martin Buber. In deze maand wordt alles uit de kast gehaald om aandacht te vragen voor de nieuwe school en de ouderverklaringen die nog nodig zijn. Zo zullen enkele leden van de kinderraad vlogs gaan opnemen als razende reporter, is er een posteractie met medewerking van de Kerkraadse kunstenares Miriam Vleugels, is het Martin Buber Team overal aanwezig in de stad, vinden er infobijeenkomsten plaats, maken we gebruik van spandoeken en helpen ook raads- en commissieleden mee om zoveel mogelijk aandacht te vragen. En zo zijn er nog talloze acties en activiteiten.

Het Martin Buber

Het onderwijsconcept van Het Martin Buber is uniek te noemen. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn talenten te ontdekken en zijn potentieel te ontwikkelen. Er wordt een rijke, gevarieerde omgeving geboden waarin zij zich kunnen oriënteren op hun toekomst. Dat gebeurt in het fysieke gebouw, maar ook daarbuiten, met hotspots in de verschillende wijken van de stad, bijvoorbeeld op het gebied van sport, toneel, zorg en welzijn, natuur, techniek of muziek. Kernzaken zijn karakterontwikkeling, burgerschap, kritisch denken, creativiteit en samenwerking. Het concept is niet alleen voor het kind, maar ook voor het gezin. Het Martin Buber stuurt vooral op zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, omdat daarmee het fundament wordt gelegd voor hun verdere leven en hun toekomst.

Welke ouders kunnen hun kind inschrijven?

Niet alleen ouders van kinderen in Kerkrade kunnen de verklaring invullen, ook ouders die wonen in een straal van 15 km hebben de mogelijkheid om hun 10, 11 of 12-jarig kind te registreren. Het verplicht ouders verder tot niets. Voor alle info kan men terecht op www.hetmartinbuber.nl/ouderverklaring.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio