7.7 C
De Bilt

Picknicken op unieke landgoederen in Maastricht

Coöperatie NaarBuitengoed lanceert ‘De Landgoed Picknick’ op vier prachtige landgoederen rondom Maastricht . Op zondag 25 juni kun je genieten van een heerlijke lunch op een unieke locatie: Buitenplaats Vaeshartelt, Villa Kanjel, La Grande Suisse of Teaching Hotel Château Bethlehem. Jouw picknickmand bestel je online. 

Jaarlijks terugkerend evenement

NaarBuitengoed lanceert met de Landgoed Picknick een jaarlijks terugkerend evenement. Het is een samenwerking tussen de landgoederen van Buitengoed Geul & Maas en lokale ondernemers. Dit jaar doen Buitenplaats Vaeshartelt, Villa Kanjel, La Grande Suisse en het Teaching Hotel mee als locaties. Ook lokale partners, waaronder Visit Zuid-Limburg, cateraar Saveurs en Stichting Quiet Maastricht werden bij het plan betrokken. 

Picknickmand met lokale producten

Cateraar Saveurs stelde een picknickmand samen met ambachtelijke en lokale producten (zie afbeelding). De box is beschikbaar voor twee of drie personen. Er is ook een vega variant. Beide boxen kosten €14,95 per persoon. In de box zitten onder andere een hapje met Limburgse Limousin, een salade met hoeve-eitjes, een broodje met gehaktbrood en huisgemarineerde olijven. Angelique Palmen, eigenaresse van Saveurs: “Voor de Picknick gaan we met z’n allen aan de slag, het is alle zeilen bijzetten want alles moet vers worden gemaakt!”. 

De box kan besteld worden tot zaterdag 24 juni 14.00 uur. Op 25 juni kan de picknickmand tussen 11.00 en 13.00 uur worden opgehaald op de gekozen locatie. De rest van de dag kunnen bezoekers heerlijk onthaasten op een van de landgoederen, of kiezen voor een wandeling van landgoed naar landgoed. 

Gratis voor mensen met minder

Voor de Landgoed Picknick werkt NaarBuitengoed samen met Stichting Quiet Maastricht. Deze Maastrichtse stichting zet zich in om armoede leefbaarder te maken. Gebaseerd op het ‘Pay it Forward’ principe kunnen geïnteresseerden een picknickmand vooruitbetalen. Via Stichting Quiet wordt deze picknickmand vervolgens weggegeven aan iemand die dit zelf niet kan betalen. Zo hoopt de coöperatie nog meer mensen een mooi dagje uit te geven. 

Over Coöperatie NaarBuitengoed

Sinds 2019 timmert de Coöperatie NaarBuitengoed aan de weg om van de landgoederenzone in de gemeenten Meerssen, Maastricht en Valkenburg aan de Geul de plek te maken om naar buiten te gaan. NaarBuitengoed is een unieke samenwerking tussen ondernemers, die ontstond toen de gemeenten het Buitengoed Geul en Maas afstonden. Inmiddels zijn er diverse plannen gerealiseerd of in een afrondende fase: inclusieve speeltuinen, een wandel- en fietsroute in samenwerking met Visit Zuid-Limburg en de aanplant van hoogstamfruitbomen. De picknick is het eerste gezamenlijke evenement dat de landgoederen organiseren. 

Voorzitter Paul Janmaat van NaarBuitengoed is erg blij met het animo voor de picknick box actie: “de voorverkoop loopt heel goed en we zijn blij met de enthousiaste reacties die we van verschillende kanten ontvangen!”

Een picknick box bestellen kan via deze website en tot zaterdag 24 juni om 14.00.

Meedoen aan de Quiet actie en een box bestellen voor iemand anders kan hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio