14.8 C
De Bilt

Publiekshal nieuwe stadskantoor open op 11 oktober

Heerlen – De publiekshal in het nieuwe stadskantoor van Heerlen gaat open op maandag 11 oktober. Vanaf die dag zijn inwoners van harte welkom op deze prachtige locatie. De ambtenaren moeten dan nog even wachten. Zij kunnen vanaf donderdag 23 december beginnen met verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Schaarste grondstoffen

Vanwege corona is over de hele wereld grote schaarste ontstaan in de levering van grondstoffen. Voor Heerlen heeft dat gevolgen voor de levering van de binnenwanden van het nieuwe stadskantoor. Die bestaan onder meer uit staal en dat is op dit moment een grondstof die erg moeilijk te krijgen is.

Publiekshal

Wethouder Loek Damen (Ruimtelijke Ordening) over de ontstane situatie: “Gebruik maken van kwalitatief mindere binnenwanden had de vertraging kunnen voorkomen. Wij wilden echter vasthouden aan de oorspronkelijk geplande afwerking. Dit unieke gebouw met bijzondere architectuur verdient het dat we kiezen voor kwaliteit boven snelheid”.

De opening van de publiekshal was voor de gemeente wél van groot belang. Het nieuwe stadskantoor is er vooral voor de burgers van Heerlen. Zij zijn nu de eerste die terechtkunnen in dit nieuwe, iconische gebouw van de stad.

Terug naar vertrouwde straat

Wethouder Adriane Keulen (Publieke Dienstverlening): “We vinden het fijn dat we weer terug kunnen naar de Geleenstraat. In onze vertrouwde straat, maar in een nieuw, prachtig pand ontvangen we graag weer onze inwoners. En natuurlijk zijn we ook blij dat we in de tussentijd terecht konden in het Parkstad Limburg Theater. We verruilen deze inspirerende omgeving voor een nieuwe, gastvrije omgeving waar onze inwoners centraal staan”. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio