12.3 C
De Bilt

Problematische schulden te lijf in gemeente Gulpen-Wittem met saneringskredieten

Voor mensen met problematische schulden zijn er twee manieren om die schulden op te lossen. Bijvoorbeeld via schuldbemiddeling. Maar dat kan vanaf nu ook door middel van een saneringskrediet. De gemeente Gulpen-Wittem gaat in samenwerking met Kredietbank Limburg schulden saneren.

Een inwoner met problematische schulden heeft na verstrekking van dit krediet nog maar 1 lening over, namelijk bij Kredietbank Limburg. Met dit krediet zijn de andere schuldeisers afgekocht.

Het voordeel van saneringskredieten bij schulden

Het verstrekken van saneringskredieten draagt bij aan het creëren van een duurzame stabiele financiële situatie. “De inwoner met schulden is in één keer van zijn of haar diverse schuldeisers af en houdt maar één schuldeiser over: Kredietbank Limburg”, legt wethouder Derksen (Sociaal Domein) uit. “Dit geeft direct rust en minder stress, waardoor iemand beter in staat is om te werken aan zijn of haar toekomst.

Schulden komen zelden alleen. De rust van een snelle oplossing zorgt ervoor dat de inwoner met schulden zich kan richten op het oplossen van knelpunten op andere leefgebieden. Dat kan onder andere motiveren om (meer) te gaan werken. Ook is het met een saneringskrediet weer mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten en zo zorgmijding en/of hoge(re) zorgkosten te voorkomen”.

Hulp voor inwoners, duidelijkheid voor schuldeisers

Een saneringskrediet is een vorm van schuldregeling. Naast inwoners met schulden, zijn ook de schuldeisers geholpen met de saneringskredieten. De schuldeiser heeft duidelijkheid, weet waar hij aan toe is en bespaart op administratieve kosten. De gemeente bespaart het tijd en inzet van haar schuldhulpverleners, omdat die geen nieuwe onderzoeken hoeven uit te voeren en zich kunnen richten op de ondersteuning van andere inwoners.

Aanvragen saneringskrediet

Wilt u gebruikmaken van een saneringskrediet of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met gemeente Gulpen-Wittem (telefoonnummer 14 043) of rechtstreeks met Kredietbank Limburg via het telefoonnummer 088-101 99 99.

‘Kom ik wel in aanmerking?’

Vanwege het groot aantal voordelen en de beperkte risico’s verstrekt Kredietbank Nederland vrijwel altijd een saneringskrediet. Uitgezonderd situaties waarbij het nagenoeg zeker is dat het inkomen van de inwoner wijzigt én dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de hoogte van de aflosmogelijkheden. Of denk bijvoorbeeld aan een situatie van een inwoner die niet stabiel genoeg is en/of de inwoner niet handelingsbekwaam- of bevoegd is en er geen toestemming is van de curator of bewindvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio