15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Zomeren in Voerendaal op 4 juni

De open dag van Zorgboederij Weustenrade op zondag 4 juni a.s. – als onderdeel van Zomerfestival Voerendaal – krijgt gestalte. Je kijkt je ogen uit naar ambachten van het boerenleven uit vervlogen tijden. Het programma start om 10.00 uur en de volledige opbrengst van deze dag komt ten goede aan de goede doelen van Rotary Gulpen-Heuvelland. De leden helpen organisator John Starmans mee, om deze dag in goede banen te leiden. 

Oude ambachten op Zomerfestival Voerendaal

Tractoren van vooroorlogs tot wel honderd jaar oud. Met speciale aandacht voor heerlijke streekproducten zoals kaas, wijn, honing, stroop en vlaai. Er is een demonstratie van oude tractoren, een oude dorsmachine, een siersmid, klompenmaker en een tentoonstelling van oude gebruiksvoorwerpen. Bekijk ook het proces van graan tot brood. Ponyritjes, koetsritjes en schildjes schilderen zijn er speciaal voor de kleinere gasten.

De boerderijdieren zullen niet ontbreken en de cliënten van de zorgboerderij zullen stralen van trots als je erbij bent. Ook bij wat minder mooi weer, kan het feest gewoon doorgaan, dan in de loods. De Ransdorf Muzikanten zorgen tussen 14.00 en 16.00 uur voor een muzikale omlijsting.

Inzet Rotary Gulpen-Heuvelland

Rotary Gulpen-Heuvelland heeft fysieke steun toegezegd. Hun leden gaan organisator John Starmans helpen bij de catering, het parkeren, de bonnenverkoop, ponyritjes, oven stoken en het verzorgen van de andere vrijwilligers. John Starmans heeft toegezegd dat de volledige opbrengst uit drank en eten ten goede komt aan de goede doelen van Rotary Gulpen-Heuvelland, dit zijn Wensulance en BuddiesNL.

Praktische informatie

Het programma start om 10.00 uur. Parkeren kan in een wei vanuit de aanrijroute vanuit Brommelen, maar kom vooral te voet of op de fiets. Het bezoekadres is Luiperbeekstraat 60A in Weustenrade-Voerendaal. Voor meer informatie over het Zomerfestival Voerendaal: https://zomerfestivalvoerendaal.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio