Zonnepanelen op drie gemeentelijke gebouwen in Beek

Beek -Nadat in november vorig jaar het bedrijfsgebouw op De Haamen van zonnepanelen werd voorzien, liggen sinds vandaag ook panelen op het dak van sporthal 2 van De Haamen. Vandaag is tevens begonnen met het plaatsen van  de panelen op het gemeentehuis. De gemeente gaat met deze drie zonnestroomsystemen jaarlijks ruim 150.000 kilowattuur energie opwekken, genoeg voor vijftig huishoudens.

Gebouwen

Wethouder Hub Schoenmakers: “Met het verduurzamen van drie gemeentelijke gebouwen verlagen we onze energierekening met maar liefst twintig procent.” Beek heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Schoenmakers: ”De gemeente wil over tien jaar volledig energieneutraal zijn. Daarvoor is samenwerking met bedrijven, verenigingen en particulieren nodig, maar ook de gemeente is aan zet.”

zonnepanelen

In totaal liggen er straks 448 panelen op drie gemeentelijke gebouwen. Jaarlijks wordt daarmee ruim 150.000 kilowattuur energie opgewekt. Met het verduurzamen van de gebouwen is een investering van 168.500 euro gemoeid. De zonnepanelen worden geplaatst door het Schimmertse bedrijf New Energy Systems.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img