11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Alsnog overleg met schoolbesturen over behoud basisscholen in Kelpen-Oler en Buggenum

Leudal – De schoolbesturen van Akkoord!-Po en RBOB de Kempen zijn bereid te luisteren naar de reactie van de Mr-en, Dorpsraden en raadswerkgroep van Leudal. Deze hebben donderdagavond 21 oktober naar aanleiding van het rapport over het vooronderzoek naar mogelijke overname van de basisscholen gesproken met wethouder Robert Martens. Omdat hun inbreng geen onderdeel heeft uitgemaakt van het vooronderzoek hebben ze aangedrongen op een gesprek met de schoolbesturen van Akkoord!-Po en RBOB de Kempen. Ze hopen dat hun informatie er toe leidt dat er een vervolgonderzoek komt.    

Bereidwillig

Naar aanleiding hiervan hebben de schoolbesturen Akkoord!-Po evenals RBOB de Kempen aangegeven bereid te zijn om in een overleg met de Mr-en, Dorpsraden en raadswerkgroep hun reactie op het rapport van het vooronderzoek te vernemen. Deze bijeenkomst met Mr-en, Dorpsraden en raadswerkgroep vindt plaats op vrijdag 5 november 2021.

Delen bevindingen vooronderzoek

Afgesproken was dat de Mr-en, Dorpsraden, Stichting Hoera en raadswerkgroep naar aanleiding van het vooronderzoek nog vragen zouden kunnen  stellen en opmerkingen zouden kunnen makenTijdens een extra ingelaste bijeenkomst op donderdag 21 oktober 2021 hebben deze partijen aangegeven niet in te kunnen stemmen met de bevindingen uit dit vooronderzoek omdat naar hun mening essentiële informatie ontbrak. Omdat Akkoord!-Po en RBOB de Kempen al direct hebben aangegeven af te zien van overname is er geen kans geweest om die informatie te delen.

Alsnog overleg met schoolbesturen

Wethouder Robert Martens: “De tijdens de bijeenkomst verstrekte informatie zijn voor mij aanleiding geweest nogmaals contact te zoeken met Akkoord!-PO en RBOB de Kempen. De schoolbesturen Akkoord!-Po en RBOB de Kempen hebben aangegeven bereid te zijn om in een overleg met de Mr dorpsraden en raadswerkgroep hun reactie op het rapport van het vooronderzoek te vernemen. Ik ben verheugd met deze toezegging en  hoop dat dit leidt tot een verdergaand onderzoek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio